Відбулося чергове засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини управління культури КОДА

02 вересня 2020 року відбулося чергове засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини управління культури Київської обласної державної адміністрації.

Засідання відкрив виконуючий обов’язки начальника управління культури Київської ОДА – Сергій Васильонок, за присутністю членів Консультативної ради: Наталії Карпової, Любові Берегової, Віктора Вечерського, Олени Бреяк, Володимира Дорофеєва, Олени Титової, Юрія Толкачова.

На засіданні розглядалось звернення ініціативної громади міста Переяслава про вилучення та не занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України пам’яток культурної спадщини м. Переяслав Київської області.

Членами Консультативної ради було розглянуто облікову документацію  на пам’ятку архітектури місцевого значення «Синагога», що розташована по вул. Ярослава Мудрого 25 (21) у м. Біла Церква Київської області, а також
звернення Укрпроектреставрація щодо погодження проекту реставрації пам’ятки архітектури історії «Адмінбудинок», що розташований у м. Васильків Київської області.

Консультативною радою, після розгляду звернення Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», рекомендовано надати дозвіл на проведення першочергових протиаварійних заходів на пам’ятках місцевого значення, що перебувають на балансі заповідника для запобігання їх руйнації.

Додати коментар