Підтримаймо наших!

У “Віснику” від 20 січня ц. р. ми розповідали про успіхи на рингу кращого на сьогодні боксера Переяслава-Хмельницького (Київська область) Юрія Ващенка. Він виступає у важкій вазі (до 91 кг) і є членом молодіжної збірної України. Нинішній рік може стати особливо цікавим, напруженим та відповідальним у його спортивній кар’єрі. Є реальні шанси пройти відбір і гарно виступити на чемпіонаті Європи серед молоді, що відбудеться восени. Але для цього потрібно дуже ретельно підготуватися.

Наприкінці минулого року на чемпіонаті України у Харкові переяславець виступив дуже гарно: став другим у своїй ваговій категорії, виконав норматив майстра спорту, але у ході важких поєдинків дещо пошкодив руку. Тож, коли нещодавно ми з ним зустрілися, першим було запитання про його фізичний стан. На це хлопець сказав, що вже повністю відновився. Більше того, з 27 січня по 11 лютого брав участь у тренувальному зборі в складі молодіжної збірної, що проходив у місті Надвірна на Іванофранківщині. Два тижні були дуже насичені. Щодня було по три тренування, інші фізичні навантаження, графік було розписано по минутах. А вже незабаром планує продовжити тренування у переяславському педуніверситеті, де навчається на першому курсі.

Крім Юрія Ващенка, на роль лідерів у молодіжній збірній у важкій вазі зараз претендують ще принаймні двоє потенційно сильних боксерів. Вони також приїжджали на тренувальні збори. Проте наш земляк зазначив, що не мав нагоди для зустрічі на рингу з харків’янином Дмитром Галаганом, який наприкінці минулого року був переможцем домашнього чемпіонату. А от з Аркадієм Карцаном трохи тренувався у спарингу, але це не був серйозний поєдинок. Карцан у Харкові не виступав, бо саме брав участь у міжнародних змаганнях, але раніше перемагав Галагана. На травень заплановано наступний чемпіонат України. От там, скоріш за все, троє боксерів і з’ясовуватимуть, хто з них найсильніший у важкій вазі. Змагання відбудуться у Хмельницькому, а Карцан – хмельничанин, і домашні змагання можуть стати для нього додатковим бонусом. Для нашого боксера це означає лише те, що готуватися до травневого чемпіонату потрібно ще наполегливіше. Адже тут відбуватиметься і відбір “на Європу”. Зазвичай беруть переможця, або ж і того, хто займає друге місце.

Для належної підготовки не маловажною є потреба фінансової підтримки нашого боксера. Юрій Ващенко розповів, що на тренувальних зборах їх забезпечували і харчуванням, і проживанням і таке інше. Проте є багато інших потреб. Скажемо, та ж сама екіпіровка коштує не дешево. Загалом за підрахунками старшого тренера збірної для підготовки, участі у різних змаганнях йому потрібно до 20 тис. грн. на рік. Для студента стаціонару, який увесь вільний час присвячує улюбленому спорту, це – велика сума. Тож, хто має можливість допомогти перспективному спортсменові, можете зв’язатися з ним за тел.: 0635337849.

Сайт міськрайонної газети “Вісник Переяславщини”