Відбулася щотижнева апаратна нарада

03 серпня в залі засідань Переяславської міської ради відбулася щотижнева апаратна нарада за участі заступників, керівників установ та організацій міста, управлінь та відділів міськвиконкому, яку провів  міський голова Тарас Костін. Міський голова ознайомив учасників наради з основними важливими подіями з життя міста, які відбулися на минулому тижні та заслухав звіти керівників підприємств та структурних підрозділів ради та виконкому.

Верховною Радою були внесені зміни до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства від 16 липня 2020 року (новий Виборчий Кодекс вступив у дію 23 липня 2020 року). Новим законом внесено зміни, зокрема до ЗУ «Про Державний реєстр виборців». 

З метою вивчення стану справ у сфері надання адміністративних послуг, підвищення рівня їх якості та оперативного ухвалення управлінських рішень, за дорученням Міністерства цифрової трансформації України, на Київщині щоквартально проводиться моніторинг діяльності центрів надання адміністративних послуг. Станом на 1 липня в Київській області працюють 50 ЦНАПів, з яких: 24 – при райдержадміністраціях, 8 – при міськвиконкомах міст обласного значення, 3 – при міськвиконкомах міст районного значення, 4 – при виконкомах селищних рад, 2 – при виконкомах сільських рад та 9 – у об’єднаних територіальних громадах. З 28 травня у ЦНАПах розпочалась реалізація проєкту щодо забезпечення можливості фізичним особам віком від 14 до 18 років під час оформлення паспорта громадянина України вперше, зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків. На Київщині до проєкту долучилось 11 ЦНАП та вже надано 229 таких послуг. Загалом у першому півріччі 2020 року через ЦНАПи Київщини надано понад 330 тис. послуг, у тому числі через міські, селищні центри – близько 230 тис. послуг.

27 липня в залі засідань Переяславської міської ради відбулася робоча нарада керівників закладів освіти міста за участі міського голови Тараса Костіна. Присутні учасники наради розглянули питання: застосування різних форм організації освітнього процесу в умовах адаптивного карантину та забезпечення закладів освіти пірометрами, засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами для рук та обробки поверхонь, формування мережі закладів освіти міста, стану забезпечення підручниками учнів закладів середньої освіти, зокрема першокласників, стану реалізації проекту «Нова українська школа», проведення відпускної кампанії та виплати заробітної плати і відпускних педагогічним працівникам та обслуговуючому персоналу, стану проведення поточних та капітальних ремонтів у закладах освіти, підготовки закладів освіти до осінньо-зимового періоду, стану укладення строкових договорів з керівниками закладів освіти міста, та реорганізації закладів освіти відповідно до законодавства.
23 липня представники компанії “ТД Алком” провели благодійну акцію: а саме передали 53 пари ортопедичного взуття для дітей з інвалідністю та дітей з малозабезпечених сімей, які отримують послуги в Центрі соціального захисту.

31 липня відбулося позачергове 24 засідання виконавчого комітету Переяславської міської ради, яке провела заступниця міського голови Валентина Губенко. Присутні розглянули запропоновані питання порядку денного засідання, а саме: про затвердження протоколу комісії щодо розгляду заяв дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на отримання грошової компенсації для придбання житла; про організацію та проведення вечорів відпочинку; про звільнення від обов’язків опікуна та про надання висновку щодо призначення опікуном.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на території України встановлено карантин з 01.08.2020 до 31.08.2020 року.

01 серпня у Переяславі стартували  ХХІХ щорічні вітрильні перегони «Кубок Переяслава 2020». Екіпажі 33 вітрильників – Eol, Полонез, Scorpio, Тарпан, Eggs-2, Чайка, Арго-7, Space, Берендей, Борей, Вікторія, Віола, Ельф, Еос, Зодіак, Каскад, Лана, Оса, Фашион, Тонік, Чішма Варуіта,Скіф, Сatalonia, Eviva, Gracia, Агат, Батура, Орка, Чорна Перлина, Гонта, Доля, Ніка, Фаланга,  члени їхніх родин та небайдужі яхтсмени завітали у наше місто. Два дні жителі та гості Переяслава насолоджувалися видовищними змаганнями на водах могутнього Дніпра. Змагання організовано ВГО «Вітрильний крейсерсько-перегоновий союз України» та ГО «Переяслав-Хмельницький крейсерський яхт-клуб».

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, а саме затвердила поділ України на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони. Цей розподіл почне діяти з 3 серпня. Всі райони та міста обласного значення Київщини перебувають у «зеленій» зоні.

Школярів Переяславщини взяли до числа півфіналістів Всеукраїнського проєкту неформальної освіти «Відкривай Україну!». Організатори оприлюднили його на своїх ресурсах в соцмережах 23 липня. У проєкті взяли участь 650 команд старшокласників із різних регіонів. Від Київщини — 63, але до півфіналу пройшли тільки 8. І серед них наші команди — ЕкоПік з міської школи №3 та UPGRADE Стовп’язького НВО. Півфінал проєкту «Відкривай Україну» відбудеться у жовтні на ігровій платформі. Дати та деталі будуть згодом, наразі Міністерство молоді та спорту, за підтримки якого проходить проєкт, проводить тендер серед компаній на проведення цього дійства.

 2 серпня на території Переяславського крейсерського яхт-клубу відбулася церемонія нагородження переможців регати «Кубок Переяслава-2020». У заході взяли участь міський голова Тарас Костін та його заступниця Валентина Губенко. Вони привітали учасників і переможців змагань та вручили їм пам’ятні подарунки.

У Переяславському будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді відбувся випускний лідерський бал для членів Міської Ради Дітей Переяслава. У цьому році дружня родина МРДП відпускає у доросле самостійне життя вісімнадцятьох своїх лідерів

По закінченні апаратної наради міський голова провів нараду з керівниками комунальних підприємств.

Додати коментар