Привітання місцевого самоврядування із 30-ою річницею проголошення Декларації про Державний суверенітет України

16 липня 1990 року Верховна Рада України ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Цей документ започаткував сучасний етап українського державотворення, став переломною віхою в історії нашого народу. Його прийняття стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель.

Декларація стала тією цінністю, яка об’єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року. Саме спираючись на Декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.

Декларацією про державний суверенітет були визначені основні політичні, економічні, соціальні засади державотворення, задекларовані демократичний устрій та дотримання прав і свобод громадян, верховенство права. Принципи, проголошені у даному документі, закарбовані у положеннях чинної Конституції України та слугують для нас правовим і моральним орієнтиром у справі розбудови незалежної європейської Української держави.

Щиро вітаю жителів міста із 30-ою річницею проголошення Декларації про Державний суверенітет України! Божого благословення вам, здоров’я,  щастя, впевненості і доброї надії на майбутнє, миру і злагоди у ваших родинах.

Міський голова Тарас КОСТІН.

Додати коментар