У роботу запустили чат-бот Департаменту екології та природних ресурсів КОДА

Обласна влада зробила черговий крок до покращення спільного, з мешканцями області, контролю за якістю екологічного стану Київщини. Та тепер має у своїй команді першого робота.

Департамент екології та природних ресурсів Київської облдержадміністрації запустив сьогодні офіційний інформканал: спеціальний чат-бот в Telegram та у Messendger.

Його розробляли майже пів року. «Канал створено заради налагодження прямого зв’язку з мешканцями Київщини, – розповідає Євген Калінін, заступник голови Київської обласної державної адміністрації. – Намагаємося оперативно інформувати громадськість про стан довкілля, допомагати їм у вирішенні й екологічних питання та швидко отримувати зворотний зв’язок щодо нагальних екопроблем».

Чат-бот і назвали відповідно: ЄноТік. Його легко знайти на офіційній сторінці Департаменту: http://ecology-kievoblast.com.ua/ чи в додатку Telegram й за ім’ям @ecoecobotbot.

На сьогодні він пропонує інформацію та послуги за кількома напрямками. Насамперед, це оперативні дані про стан атмосферного повітря у 13 містах Київської області (Бровари, Бориспіль, Васильків тощо).

Крім того, програма дозволяє отримати консультацію з адміністративних послуг. В тому числі: про дозволи на викиди речовин, що забруднюють середовище, декларації про відходи, оцінку впливу на довкілля, стратегічну екологічну оцінку.

Новостворений інструмент допоможе дізнатися як правильно подати скаргу щодо порушення екологічного законодавства та поінформує про наявність дозвільних документів на конкретному підприємстві.

А ще, за допомогою ЄноТіка можна подавати пропозиції та звернення до Департаменту екології та природних ресурсів.

Програма щойно запущена. Поступово її розвиватимуть та вдосконалюватимуть. Ми всі гідні того, щоб жити під чистим небом та дихати свіжим повітрям. І для цього потрібно працювати.

Пресслужба Київської облдержадміністрації.

Додати коментар