Рада призначила Олександра Ткаченка міністром культури та інформполітики

Верховна Рада проголосувала за призначення міністром культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, народного депутата від Слуги народу і колишнього медіаменеджера. Посада глави Мінкульту була вакантною три місяці.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на  nv.ua, за таке рішення проголосували 263 нардепи на засіданні парламенту у четвер, 4 червня.

Про несподіване рішення фракції висунути кандидатуру Ткаченка на пост міністра культури стало відомо 1 червня. До цього його розглядали як кандидата в мери Києва, вибори якого пройдуть в жовтні. Він уже висунув свою кандидатуру на праймеріз від Слуги народу.

Ткаченко заявив, що пріоритетом №1 у його роботі на посаді міністра буде відновлення та посилення фінансування галузі культури. Також, додав він, необхідно завершити реструктуризацію міністерства та провести аудит. «Реальна цифра, яку необхідно спрямувати на підтримку культури та туризму, 3-4 млрд гривень, щоб вижити та повернути можливості для розвитку», – наголосив Ткаченко.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що Ткаченко довів свій «професіоналізм, знання як в комітеті, так і у Верховній Раді, а до цього й на інших важливих посадах, які ви займали».

Додати коментар