Робота громадського транспорту в Переяславі відновилася. Вартість проїзду зменшилася

Сьогодні, 26 травня, в Переяславі відновилися перевезення на міському, приміському та міжміському транспорті в межах Київської області. Усі перевізники чітко дотримуються норм, прописаних в протоколі комісії з техногенно-екологічної безпеки щодо здійснення автоперевезень у період карантину. В усіх маршрутках застосовуються засоби захисту для уникнення зараження коронавірусом. Перед початком робочого дня на усіх базах автопідприємств нашого міста водіям та диспетчерам вимірюють температуру тіла та перевіряють загальний стан їхнього здоров’я. Пасажирів без масок на обличчі в салони маршруток не впускають. Також їм заборонено сідати біля водія в кабіні, а також на сидінні за ним. Вартість проїзду усі перевізники знизили на 10 грн. Тож нині квиток до Києва коштує 50 грн, а до Борисполя – 40.

Кореспондентка Переяслав. City пройшлася автостанціями у перший день відновлення їх роботи.

На автостанції “Позняки” на стільці поблизу пасажирських дверей маршрутки стоїть дезінфікатор для рук пасажирів. Після кожного рейсу здійснюється генеральне дезінфікування салонів транспорту. Ці роботи виконує біля автостанції механік Анатолій Вакуленко у спеціальному костюмі.

– Сьогодні вперше під час карантину перша маршрутка виїхала в рейс Переяслав – метро “Позняки” згідно з графіком, вже звичним нашим пасажирам, – о п’ятій ранку, – каже диспетчер автостанції “Позняки” Наталія Дерябіна– Нагадаю, останній рейс із Києва – о 22.30. Деякі пасажирі не приховують своєї радості від зменшення ціни квитка. Знижка (5 гривень) вартості проїзду до Києва для студентів нині також діє.

На вхідних дверях автостанції “Переяслав” розміщені попереджувальні повідомлення для її відвідувачів: “Вхід без маски заборонено!” та “Дотримуйтесь дистанції 1,5 м!”. На стіні поблизу кас прикріплено флакон-розпилювач із дезінфікуючим розчином. Усі сидіння в залі очікувань перемотані попереджувальною стрічкою.

– Дезінфектор для водіїв ми розмістили в службовому приміщенні, – каже начальник автостанції “Переяслав” Яна Коноваленко. – Окрім цього, регулярно видаємо їм маски та рукавички. Після кожного рейсу із Києва кожну маршрутку заганяють на базу, і там проводять її дезінфікування. А перед посадкою пасажирів уже безпосередньо на автостанції її провітрюють. Всі рейси здійснюємо згідно зі звичним графіком. Вартість проїзду в села нашого району не знизилася, як, приміром, до Києва та Борисполя на 10 гривень. Я ж, як вчора щойно дізналася, що робота автостанцій відновлюється, гучномовцем про це попереджувала перехожих. Чимало людей підходили до вікна автостанції і дякували за це.

 

На зупинці “Харківська” близько 10.00 одна за однією стоїть чотири маршрутки. На лавочці сидять водії і диспетчер. Тут пасажирів також небагато.

– Сьогодні ми вийшли в рейс до столиці чітко за графіком – о 5.15, щоправда, всього із чотирма пасажирами, – говорить диспетчер зупинки “Харківська” Ігор Шило. – Дезинфекція автобусів відбувається в гаражі. Після кожного рейсу проводимо вологе прибирання салонів із застосуванням спеціального розчину. Пасажирам, які не мають власних масок, видаємо свої. Також для них, он на лавочці, є дезінфектор для рук. Із завтрашнього дня на цій зупинці будемо вимірювати температуру пасажирам та й всім іншим, хто цього побажає. Нехай будуть здорові усі!

Додати коментар