На Ярмарковій тротуар з велодоріжкою робили переяславці. Для міста зекономили пів мільйона

Приємним подарунком до цьогорічних Великодніх свят для багатьох мешканців Переяслава стало завершення реконструкції частини тротуару на вул. Ярмарковій – Переяслав.City.

Тут в межах вул. Солонці та Борисівське поле на відрізку 860 м дорожники міського підприємства “Агрошляхбуд” провели всі необхідні відповідно до технологічних вимог роботи та поклали нове асфальтове покриття. Цікавою особливістю оновленого тротуару стало те, що на ньому вперше у Переяславі, крім пішохідної зони, передбачено і доріжку для велосипедистів.

Як відомо, велодоріжки вже давно є звичним європейським стандартом. У нашому місті відокремлювати для них спеціальні зони не просто, оскільки переважна більшість і доріг, і тротуарів планувалася так давно, що тоді про особливі умови для велосипедистів не йшлося.

Благоустрій на Ярмарковій триваєБлагоустрій на Ярмарковій триває

Раніше вже повідомлялося про початок робіт на Ярмарковій. Нещодавно міський голова Тарас Костін розповів, що заплановано цей капремонт було раніше. А рішенням однієї з попередніх сесій для нього у міському бюджеті передбачили і кошти – 2 млн 843 тис. 876 грн.

 

Відповідно до законодавства виконавця робіт визначали через публічні торги “Прозоро”. І, крім міського “Агрошляхбуду”, участь в тендері брала ще одна київська компанія. Перемогли переяславці, які запропонували і нижчу вартість реалізації проекту, і ще ряд більш прийнятних умов. У підсумку вартість проекту знизили до 2 млн 300 тис. грн. Таким чином для міського бюджету було зекономлено понад 543 тисячі.

Узбіччя вулиці Ярмаркової у тій її частині, про яку йдеться, широкі. Дозволяли влаштувати тротуар таким чином, щоб на ньому було зручно і пішоходам, і велосипедистам. Його зробили завширшки 3 м. Передбачається, що тепер пішоходи та велосипедисти повинні ділити його порівну. Оскільки асфальт вже покладено, мешканці вулиці та інші люди із задоволенням користуються оновленим тротуаром. Проте дорожники ще продовжують займатися благоустроєм навколо нього.

Додати коментар