Відбулося засідання круглого столу “Місто мрій”

26 лютого в залі засідань Переяславської міської ради міський голова Тарас Костін провів засідання круглого столу «Місто мрій», присвячене реалізації плану централізованого висадження зелених насаджень на території міста Переяслава. У заході взяли участь: заступники міського голови Валентина Губенко та Наталія Устич, керуюча справами міськвиконкому Ольга Гребенщикова, головний архітектор Анна Степаненко, депутати міської ради, керівники та головні спеціалісти окремих структурних підрозділів виконкому та міської ради, представники місцевого університету, керівники навчальних закладів міста, представники громадських організацій, активісти, молодь.

Учасники заходу поставили собі за мету скласти міський план зелених насаджень та провести заходи з його реалізації, залучити широкі верстви населення до реалізації громадських ініціатив, посилити просвітницьку роботу та активізувати еко рух у Переяславі, провести аудит зелених насаджень та створити можливості для їх обліку та догляду.

Присутні переглянули презентації та заслухали виступи кандидата педагогічних наук, доцента, керівника соціально-гуманітарного відділу ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Андрія Іващенка, директора ЗОШ №3 Володимира Кондуся, головного архітектора Анни Степаненко та начальника відділу з питань використання земель та земельного кадастру виконавчого комітету Олени Шосталь щодо організації та проведення акції. Також доповідачі поділилися своїм досвідом в галузі екологічного виховання, сортування відходів, догляду за зеленими насадженнями та реєстрації земельних ділянок. При обговоренні були враховані пропозиції присутніх щодо надання посадкового матеріалу для проведення акції, кількісного складу робочої групи, конкретного місцезнаходження земельних ділянок та інших місць придатних для висадження дерев та кущів. Андрій Іващенко ознайомив учасників зібрання з електронною мапою, на якій відмічені дерева та інші зелені насадження, які потребують догляду, та місця, де планується висадити дерева. Багато присутніх тут же долучилися до створеної у Вайбері групи «Місто мрій», через яку можна отримувати оперативну інформацію та завдання від координаторів проекту. Під час круглого столу окремі підприємці пообіцяли свою допомогу у придбанні та доставці саджанців дерев. Таке ж сприяння пообіцяв у своєму виступі директор Переяславського лісгоспу Борис Даниленко . Потім було затверджено кількісний склад та обговорено кандидатури що ввійдуть до робочої групи. Другий етап акції заплановано провести на наступному тижні.

Спікери зібрання висловили тверду впевненість, що поруч з екологічними жителі міста долучаться і до культурних, мистецьких, спортивних, туристичних ініціатив, що зроблять Місто мрій знову яскравою перлиною!

Додати коментар