До Переяслава-Хмельницького завітали школярі із Нікольського району Донеччини

8 червня, до нашого міста прибула делегація школярів та вчителів із Нікольського району Донецької області. Керівник делегації Сергій Молонов розповів: – Я представляю місцеву асоціацію органів місцевого самоврядування “Крок громад” до якої входить селище Нікольське та п’ять сільських рад нашого району. У цьому році ми започаткували таку акцію “Переможці до Переяслава”. І ось дванадцять переможців та призерів предметних олімпіад та дев’ятеро їх вчителів приїхали помилуватись вашим містом. Чому саме до Переяслава?

Ми знаємо, що Маріуполь та Переяслав стали містами побратимами. Ми знаходимось в 10 кілометрах від Маріуполя. Минулого року сюди приїздила делегація із Сартани. Вони розповідали, як їх чудово тут приймали. Скільки тут всього цікавого. Після обстрілу бойовиками Маріуполя перша допомога постраждалим жителям надійшла саме із вашого міста. Нам би дуже хотілося підтримувати тісніші контакти на рівні громад. Ми дуже вдячні студентській раді Переяславського університету, які нас гостинно прийняли та розмістили у гуртожитку.

Депутат Верховної ради від Донеччини Дмитро Лубинець спеціально приїхав із Києва до Переяслава поцікавитись, як приймають його земляків на та пообіцяв організувати екскурсії Верховною радою, як своїм землякам так і переяславцям.

9 червня, делегацію школярів гостинно приймали у Переяслав-Хмельницькій міській раді перший заступник Григорій Карнаух,заступник міського голови Валентина Губенко, керуюча справами Валентина Гринець. Під час зустрічі про наше місто гостям розповіла заступник міського голови Валентина Губенко. Музичні вітання лунали від юних переяславців неодноразових переможців всіляких міжнародних пісенних конкурсів Каті Гігійчук, Віталія Сандиги, Даші Середи та Валерії Христюк. Гучними оплесками та квітами дякували юним артистам як керівництво міста так і гості.

В планах донеччан відвідування Переяславських музеїв та екскурсія до Києва.


|

 

 

Додати коментар