Разом – дієвіше. ОСББ Київщини об’єдналися для спільних дій

 24 січня розпочала свою роботу Громадська організація «Рада об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Київської області» (ГО «Рада ОСББ Київської області»), яка об’єднала понад 40 ОСББ з 15 міст та селищ.

Організація створена для захисту прав та інтересів ОСББ та спільного вирішення проблем.

Приміром, таких як ремонт ліфтів у старих будинках. Заміна однієї кабінки, за скромними підрахунками, стає у 500 тис. грн. А диспетчеризація у 70 тис. грн. Часто мешканці таких коштів не мають.

Або тема субсидій. За Законом ОСББ – юридична організація, хоч і не прибуткова. І є випадки, коли, з огляду на це, органи місцевого самоврядування відмовляються відшкодовувати пільги мешканцям таких домів.

Тим часом, створення громадської організації відбулося за підтримки Київської обласної державної адміністрації та спільного проєкту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES).

«Ми завжди готові надати підтримку відповідальним співвласникам. На таку підтримку в бюджеті Київської області на 2020 передбачено більш як 3 мільйони гривень, – зазначила пані Галина Кароль, директор Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності КОДА. – Найбільш цікавими та пріоритетними проєктами для нас є енергоефективні. Це один із головних пріоритетів розвитку Київської області», додала пані Кароль.

Додати коментар