У Переяславі відбувся фестиваль особливих талантів

Календар зимових свят, що вже стартували у нашому місті, по праву очолив традиційний щорічний фестиваль творчості дітей з особливими потребами «Повір у себе», який відбувся 5 грудня у Народному центрі культури «Зустріч». Його організував та провів міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із відділом культури та туризму міської ради, службою у справах дітей та сім’ї.

Цього року логотипом фестивалю було полум’яне серце, як символ людяності, добра, безмежної любові і підтримки дітей з інвалідністю.

Вже багато років поспіль фестиваль талантів відкриває та розвиває творчі можливості дітей, які наділені мистецьким баченням, багатою уявою, проте позбавлені повноцінних фізичних можливостей. Цьогоріч у фестивалі взяли участь 75 юних переяславців, в тому числі, вихованці стаціонарного відділення комплексної реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та дітей групи ризику Переяслав-Хмельницького центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів.

Ведучий заходу Едуард Нікітін зазначив, що фестиваль «Повір у себе» –то є чудова нагода звернути увагу на проблеми людей, які мають слабке здоров’я, бо доброта і милосердя – це два крила на яких тримається людство.

Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Борисюк привітала дітей та їхніх батьків, з відкриттям фестивалю, побажала успіхів у навчанні, натхнення, творчого потенціалу, міцного здоров’я, вручила дипломи його найактивнішим учасникам Вікторії Дем’яненко, Катерині Колос, Андрію Панферову, Катерині Борисовій, подарунки-фотопортрети учасницям благодійної акції «Краса без обмежень», талановитим майстриням Анастасії Левченко, Людмилі Лаштаєвій, мамі дітей з особливими потребами Катерині Мосницькій. 

Під час фестивалю діяла виставка творчих робіт юних умільців
 Іллі Матова, Людмили Лаштаєвої, Анастасії Левченко, родини Довгалюків, Даніели Чуєвої, які представили власні твори образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, вироби з бісеру, вишивки у різних техніках.

Усі бажаючі учасники свята брали участь у майстер-класах, які провели працівники МЦСССДМ, працівник НІЕЗ «Переяслав», майстриня Оксана Степанова, голова громадської організації «Інститут підтримки громадських ініціатив» Світлана Коломієць.

Діти із задоволенням прикрашали аплікацією паперові червоні серця, писали на них свої побажання, прикрашали кондитерським кремом імбирні тістечка-сердечка, виготовляли з ниток та пір’ячка «Ловця снів».

Насиченою та цікавою була концертна програма, в якій свої творчі надбання, оптимізм, душевність та відкритість, продемонстрували як діти з особливими потребами, так і юні вокалісти та танцюристи НЦК «Зустріч».

Різноманітні розважальні конкурси для присутніх дітей провели аніматори-вихованці БХТ ДЮМ «Джерело». Від насиченої програми свята та солодкого частування глядачі отримали масу позитивних емоцій.

Привітати учасників фестивалю «Повір у себе» завітала заступник міського голови Валентина Губенко. Звертаючись до присутніх дітей і батьків, вона запевнила, що органи влади повсякчас готові підтримувати людей з інвалідністю, аби кожен міг адаптуватися у суспільному житті, реалізувати свої здібності, подякувала за прекрасні творчі роботи, жагу до життя, за щоденну перемогу над собою.

По завершенню ще однієї щорічної, довгоочікуваної зустрічі на фестивалі «Повір у себе», усі діти отримали на згадку червоні повітряні кульки та власноруч виготовлені на майстер-класах вироби. 

Фестиваль вкотре підтвердив, що особливі діти є повноцінною частиною суспільства і лише краплинки любові та тепла ладні відкрити потенціал у кожному з них, лише варто в них вірити.

Інформація Переяслав-Хмельницького МЦСССДМ

Додати коментар