Стислий звіт-рефлексія про те, як невгамовні ентузіасти здатні об’єднувати людей

Вчора, 25 вересня, гостинний Переяслав на своїй землі вітав українських гідів. Ми публікуємо короткий звіт однієї із учасниць цього промо-туру Milena Chorna.

Микола Богатир я знаю не так давно, з цьогорічного Всеукраїнського музейного форуму. Хлопчина, який, до речі, особисто мені ззовні дуже нагадує українського Висоцького (пане Миколо, то комплімент і Ви набагато вищі)) спершу самотужки, нині ж – об’єднавши довкола себе небагатьох подібних собі (де ж їх знайти таких багатьох!?), сформував низку цікавезних туристичних маршрутів, якими возить всіх, хто виявляє інтерес, а хто оного не виявляє – того Микола ще з більшим ентузіазмом закохує в Переяславщину)). Нині він з однодумцями створює центр “Народний музей”, для якого вже зміг вибити (даруйте, але це єдине доречне слово в цьому контексті) приміщення і організував громаду для формування фондів! Процес триває.
Пан Микола, спільно з Guides Guild та Наталя Горбачова (Горбачова Наталя) організували промо-тур для українських гідів, аби не лише продемонструвати їм величезний туристичний потенціал Переяслава та району, але й надати інформаційну допомогу, розповівши про локальну історію, цікавинки, не оминаючи проблем та технічних аспектів інфраструктури! Ідея чудова і я впевнена, що ваші вчорашні гості залюбки привезуть до Переяслава своїх туристів!
Окремо давно хочу сказати таке. Мені пощастило застати Михайла Сікорського живим і навіть трішки поспілкуватися з ним. За останні 8 років я мала неодноразову нагоду переконатися у тому, що він і досі патронує своєму улюбленому місту, бо в ньому живуть, працюють і досягають чудових результатів за дуже складних вітчизняних умов такі ж ентузіасти, як і він!
Дякую, Тетяна ПалатнаAntonina KurchenkoДмитро ТетеряМикола БогатирОлександр КолибенкоNiez Pereyaslav за те, що, закохавшись у Переяслав навесні 2011, з вашою допомогою я врядчи коли зможу його розлюбити“.

Додамо, що під час зустрічі-знайомства учасників промо-туру та керівництва міста і району заступник міського голови Валентина Губенко пообіцяла пам’ятний подарунок тому, хто якнайшвидше  та найкреативніше скаже кілька слів-вражень про місто.  

Переможця виявили чи не відразу – Олена Безрук, відома у туристських колах як – київський гід Елена розповіла про своє перше враження від нашого міста:

Є в Україні така місцевість, де навіть дерева ростуть у формі тризуба.

Де фундамент старовинного храму випромінює таку енергію, що стає тепло та затишно навіть у похмурий день.

Де сама земля плакала, коли проводжала в останню путь великого князя

Де вперше було сказано і записано: “Україна“”.

Поділилась… і отримала від Валентини Валеріївни пам’ятні сувеніри.

А загалом, гості міста, пройшовши авторським маршрутом Миколи Богатиря, дізналися багато цікавого про Переяславшину та отримали немало позитивних емоцій. Сподіваємося, що вже незабаром ці екскурсоводи привезуть у місто цілі групи, які з іншого боку відкриють наше місто для себе.  

 

 

Додати коментар