У Володимирському храмі знову збиратимуться діти до недільної школи

З початком осені, після тривалих літніх канікул, у Переяславі-Хмельницькому свою діяльність відновлюють не лише державні навчальні заклади, а й недільні школи, що діють при церквах міста різних християнських конфесій – повідомляється на Переяслав. City.

Так, хоч величний Володимирський храм, що в мікрорайоні Підварки, було освячено лише на початку грудня минулого року, після певних організаційних заходів, вже у березні цього року тут почала діяти і недільна школа, повідомив настоятель храму Іван Будняк (39 років).

Щонеділі о 12 годині, після проведення церковних відправ, до неї збиралося до півтори десятка дітей від 5 до 14 років. За роботу з ними взялася парафіянка храму Ольга Аніскіна, яка також співає у церковному хорі. За словами священика, щоб недільна школа функціонувала належним чином, повинно бути місце для її роботи. У цьому новому храмі його передбачали з самого початку. Під церквою, так би мовити на першому поверсі, є просторе, світле та затишне приміщення.

Оскільки серед діток є і дуже маленькі, до програми занять включають не лише церковні історії, Святе Писання, а й такі розвиваючі речі, як розмальовки, вирізалки, деякі ігри тощо. Взагалі, за словами настоятеля храму, і вчителька, і він намагаються, щоб заняття проходили в атмосфері товариськості та сімейного затишку. Тож, буває, розгортають просто на підлозі килим, сідають всі в коло і захоплено спілкуються на різні теми.

З початком цієї осені недільна школа знову відновлює свою роботу (по неділях о 12 годині).
 

Із часом тут планують програму занять розширювати у творчому напрямку: розучувати пісні, віршики чи навіть підготувати виставу християнської тематики. А потім зробити і концерт для батьків напередодні Різдва чи інших православних свят.

Додати коментар