Відбулася щотижнева апаратна нарада

22 липня в залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради відбулася апаратна нарада за участі заступників, керівників структурних підрозділів міської ради та організацій і установ міста, яку провів міський голова Тарас Костін. Учасники наради обговорили актуальні питання життя міста, які стосувалися житлово-комунальної, культурної, соціальної сфери та економіки. Міський голова озвучив попередні результати виборів до Верховної ради України по місту Переяславу-Хмельницькому. З ними можна ознайомитися на нашому сайті за посиланням: https://phm.gov.ua/?p=60588.

З 8 по 12 липня 2019 року відбувся навчальний візит до Німеччини, організований у рамках проекту «Енергоефективність у громадах ІІ», який реалізується в Україні компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Представниками від нашого міста були  Наталія Устич – заступник міського голови та Ірина Мацаєнко – головний спеціаліст відділу економіки та зовнішніх зв’язків управління економіки виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради, яка виконує обов’язки енергоменеджера. Мета проекту – ознайомлення з передовим досвідом громад Німеччини у сфері енергоефективності та енергетичного менеджменту. Під час семінару обговорювались питання енергоспоживання та енергоефективності, приклади забудови та експлуатації будівель та інженерних систем, оптимізації технічної інфраструктури, вуличного освітлення, мобільності, використання сонячної енергії, а також питання важливості внутрішньої організації, комунікації і співпраці в громадах. Ірина Мацаєнко розповіла учасникам наради про участь у семінарі та презентувала фотоматеріали за результатами поїздки.

16 липня міський голова міста Переяслава-Хмельницького Тарас Костін провів ІІ пленарне засідання чергової 69 сесії та позачергову 70 сесію Переяслав-Хмельницької міської ради сьомого скликання. У роботі взяли участь 25 депутатів міської ради з 34. Присутні народні обранці розглянули питання порядку денного обох сесій та прийняли по них відповідні рішення.

18 липня голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян в рамках робочого візиту відвідав Переяслав. У ході зустрічі очільник Київщини разом із міським головою Тарасом Костіним та першим заступником міського голови Олександром Слюсаром відвідали КНП «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня». Михайло Бно-Айріян також цікавився актуальними питаннями функціонування садочків та шкіл, реконструкції історичних пам’яток, необхідності будівництва притулку для безпритульних тварин та благоустрою міста. Потім голова Київської облдержадміністрації відвідав музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини.

 Заступник міського голови Наталія Устич розповіла учасникам наради, що на офіційному сайті міської ради з’явилася можливість оплати комунальних та інших послуг через платіжні системи Приват 24 та Портмоне. Посилання на ці послуги можна знайти в розділі «кабінет мешканця». Це дасть змогу жителям міста оперативно проводити оплату послуг, та налагодити своєчасне надходження коштів на рахунки комунальних підприємств міста.

Міський голова дав доручення  заступнику Натаії Устич вивчити питання впровадження у місті технологій збирання та використання енергії сонця, та підготувати звернення з цього приводу до депутатського корпусу міської ради. Також треба провести семінари – навчання з завідувачами господарством дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міста і інших установ з питань енергозбереження та запровадження нових енергоефективних технологій.

Секретар ради Петро Бочарін наголосив на необхідності протягом тижня відповідальним особам подати до організаційного відділу проекти рішень майбутньої сесії.

По закінченні апаратної наради перший заступник міського голови Олександр Слюсар провів робочу нараду з керівниками комунальних підприємств.

Додати коментар