3 липня 2019 року “День без поліетилену”. Долучайся!!!

У рамках Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів, що проходить 3 липня 2019 року, управлінням економіки виконавчого комітету Переяслав – Хмельницької міської ради була проведена акція щодо залучення мешканців міста та закладів торгівлі і харчування до відмови від поліетилену та пластику. Працівники управління економіки підготували інформаційні матеріали за допомогою яких ознайомлювали мешканців міста із даним заходом та шкідливим впливом пластику на довкілля. Завдяки Угоді мерів ми мали нагоду вкотре повести акцію “Пакет на торбу”, яку раніше проводила “Молодіжна рада” під час проведення Тижня сталої енергії. Мешканці міста із задоволенням міняли свої пакети на екоторбинки. Слід зазначити, що в місті було дуже багато людей, які вже мають торбинки, що було дуже приємно.

Кав’ярня у готелі “Пектораль” також долучилась до акції “День без поліетилену”.

Переяславцям пропонувалося 3 липня 2019 року прожити один день без поліетиленових пакетів в рамках всеукраїнської акції “День без поліетилену”.

Наразі існують безліч альтернативних варіантів у вигляді екоторбинок, паперових пакетів, сіток, що називають “авоськами”.

Мета акції – сформувати нову екологічну поведінку, привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами, а також сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі.

Місто Переяслав – Хмельницький також активно долучається до процесів відмови від пластику про це свідчать прийняті рішення сесії 25 квітня 2019 року “Про обмеження використання поліетиленових пакетів та пластикового посуду в закладах торгівельної мережі, ресторанного господарства та на ринках” та 13 червня “Про заборону реалізації штучних пластмасових квітів, вінків, корзинок тощо в закладах торгівельної мережі та на ринках міста Переяслава – Хмельницького”.

Додати коментар