Відбулась зустріч школярів Переяслав-Хмельницької гімназії з нацгвардійцями

Щойно відлунали шкільні «останні дзвоники» і  школярі з радістю поринули у літні канікули. З їх початком розпочали свою роботу і пришкільні табори. В один із таких таборів, що діє при Переяслав-Хмельницькій гімназії завітали гвардійці Міжнародного центру НГУ. Чим займаються нацгвардійці, що охороняють та де навчаються розповіла дітям фахівець психологічної служби навчального центру старший солдат Марія Лазарець. «Ми нацгвардійці і основним нашим завданням є охорона безпеки та цілісності нашої держави. А ви – це і є наша держава», – продовжила вона свою розповідь.

Діти з цікавістю переглянули відеоролики про навчання у гвардійському виші та зосередили свою увагу на ті шкільні предмети, що необхідні для вступу. Після пізнавальної бесіди дітлахи мали змогу подивитись та приміряти на себе захисне військове екіпірування.

«Сьогодні пришкільні табори відіграють значну роль у структурі літнього оздоровчого відпочинку наших дітей. Ми намагаємось активно використовувати у канікулярний час виховні та освітні проекти, що дозволяють наповнити дозвілля дітей і підлітків різноманітними формами культурно-масової та виховної роботи. Військово-патріотичне виховання є одним із їх складових. Ми дякуємо гвардійцям за цікавий та змістовний захід і сподіваємось на продовження співпраці», – зазначила заступник директора гімназії з виховної роботи Наталія Болбот.

«Діти це наше майбутнє! Саме діти спонукають нас жити, розвиватись, захищати свою державу.  Тому ми вважаємо за необхідність проводити подібні заходи саме з учнями молодших та середніх класів, які вже в ці юні роки формують свій погляд на майбутнє. Вони вже чітко усвідомлюють всі ті події що відбуваються у нашій країні і мають такі собі «дитячі стратегії» на розвиток держави, як вільної країни. І повірте, що деякі їх думки варті уваги», – сказала наприкінці зустрічі  гвардійка Марія Лазарець.

 

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Фото Дениса Печериці

Додати коментар