На громадських слуханнях обговорили питання залучення кредиту для реалізації проекту реконструкції вуличного освітлення

14 травня в приміщенні Районного будинку культури відбулися громадські слухання з питання залучення кредиту НЕФКО на фінансування інвестиційного проекту «Реконструкція мереж вуличного освітлення міста Переяслава-Хмельницького на основі LED-технологій та впровадження міської системи керування вуличним освітленням». НЕФКО – Північна Екологічна Фінансова Корпорація, створена урядами скандинавських країн Норвегії, Швеції, Фінляндії, Данії та Ісландії. Корпорація бере участь у фінансуванні екологічних проектів у країнах Європи. Діяльність цієї організації спрямована на реалізацію проектів, що покращують стан довкілля і є ефективними з точки зору витрат.  Умови кредитування: 10% фінансування проекту – кошти місцевого бюджету, 90% – кредит корпорації НЕФКО під 3% річних у гривнях без впливу валютного курсу та індексу інфляції на час повернення кредиту. Запозичення надається на п’ять років з умовами погашення протягом чотирьох останніх років. Загальна сума запозичення відповідно до умов реалізації проекту 14 млн. 545 тис. гривень.

У заході взяли участь: міський голова Тарас Костін, перший заступник міського голови Олександр Слюсар, заступник міського голови Валентина Губенко, секретар ради Петро Бочарін, керуюча справами міськвиконкому Ольга Гребенщикова, експерт з інвестицій Представництва компанії НЕФКО в Україні Тетяна Литвин, представник департаменту ЖКГ КОДА Віталій Кузьменко, голова громадської організації «Енергетична агенця «Альтернатива» Сергій Льовкін, керівники структурних підрозділів виконкому та міської ради, представники установ та організацій, жителі міста, активісти. Громадські слухання відкрив міський голова Тарас Костін. Головуючою  на засіданні було обрано Зою Іллічову – вчителя ЗОШ №7, головою лічильної комісії – Любов Красову, керівника міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості.

Доповідачі детально ознайомили присутніх жителів міста з проектом реконструкції мереж вуличного освітлення та умовами його фінансування. Тетяна Литвин розповіла учасникам зібрання про особливості залучення кредиту НЕФКО. Потім відбулося обговорення питання та голосування. Переважною більшістю голосів учасники громадських слухань підтвердили необхідність залучення кредиту НЕФКО для реалізації у місті масштабного проекту реконструкції вуличного освітлення.

За реалізацію проекту проголосували 68 осіб, проти – 5 осіб, утрималися – 11 осіб.

Додати коментар