Відбулася щотижнева апаратна нарада

13 травня в залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради відбулася апаратна нарада за участі заступників, керівників структурних підрозділів міської ради та організацій і установ міста, яку провела заступник міського голови Валентина Губенко. Вона ознайомила присутніх з подіями, які відбулися на минулому тижні.

8 травня 2019 року в клубі «Пам’ять серця» Будинку освіти відбулася зустріч з нагоди Дня пам’яті і примирення та з нагоди перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Зустріч  відбулася у рамках реалізації  проекту  Громадської організації «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» “Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля  200 жертв націонал-соціалізму  у Здолбунові та Переяславі-Хмельницькому», який реалізується у місті Переяслав-Хмельницький. Проект фінансується Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє». На святкову зустріч зібралися в’язні концтаборів, остарбайтери, народжені в неволі та діти війни. Вони згадували роки війни, День Перемоги  та схилили голови перед пам’яттю тих, кого забрала Друга світова війна.

8 травня в День пам’яті та примирення напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і 74-річниці вигнання нацистів з України начальник міського управління соціального захисту Микола Гуща разом із головою ради ветеранів міста Єлизаветою Миздренко поклали живі квіти до Меморіалу Слави. У вшануванні воїнів, які віддали своє життя захищаючи Батьківщину, взяли участь діти війни Іван Ривденко та Петро Роман, а також син учасника бойових дій – Володимир Степанченко, представники військкомату та учні ліцею «Патріот».

8 травня в залі засідань міської ради відбулося 9 позачергове засідання виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради, яке провів міський голова Тарас Костін. Члени виконкому розглянули запропоновані питання порядку денного засідання та прийняли відповідні рішення.

9 травня, у Переяславі-Хмельницькому відбулися урочистості з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і 74-річниці вигнання нацистів з України. Віддати шану  визволителям до Братської могили прийшли керівники міста та району, представники навчальних закладів, установ, підприємств і організацій, жителі та гості міста. 

Президент Порошенко нагородив званням “Заслужений працівник освіти України” Козія Василя Васильовича – директора комунального закладу Київської обласної ради “Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат “Патріот”.

13 травня у багатьох країнах світу відзначають День матері. В Україні, відповідно до Указу Президента України, – цей день святкують в другу неділю травня. Ось уже 5 рік багато матерів нашої країни це свято зустрічають зі сльозами на очах, адже їхні сини вже ніколи не стануть на батьківський поріг та не скажуть слово «мама».  Вони героїчно загинули, виборюючи свободу українського народу.Аби подякувати жінкам нашого міста, чиї сини загинули під час неоголошеної війни останніх років та виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, за те, що вони виховали національно свідомих Героїв, які стали гордістю України та рідного міста 11 травня, додому до Уляни Гриценко та Катерини Страдної завітали заступник міського голови Валентина Губенко, голова міської ради ветеранів війни та праці Єлизавета Миздренко і начальник служби у справах дітей та сім’ї Катерина Лой. Вони висловили подяку обом жінкам за їх жертовність, стійкість і патріотизм, а також величезну силу духу, завдяки якій вони змогли підтримати рішення своїх синів боротися з агресором. Заступник міського голови вручила обом мамам квіти і пам’ятні подарунки.

Завершився черговий 5-денний фестиваль повітроплавання, який уже став традиційним у нашому місті. У фестивалі взяли участь 9 екіпажів.

17 травня в Україні відзначатимуть День Європи. Заплановано провести тематичні відкриті уроки та виховні години в загальноосвітніх навчальних закладах міста.

 Оприлюднено графік проведення ЗНО в 2019 році.  Поточна державна підсумкова атестація  стартує  з 14 травня, а старт ЗНО-2019 запланований на 21 травня. Підсумкова атестація для учнів 4-х класів буде проведена з 14 по 24 травня. Для школярів заплановані іспити з двох предметів – українська мова/література і математика. Учні 9-х класів будуть здавати підсумкову атестацію вже з трьох предметів: українська мова, математика та предмет, який обере сама школа. Проведення іспитів заплановано з 4 по 19 червня, а видача документів про освіту – з 14 червня. Сесія ЗНО-2019 для випускників 11-х класів стартує 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня тестуванням з хімії. Офіційна видача документів про освіту запланована на 26 і 27 червня, а останній дзвоник у всіх класах відбудеться 31 травня.

Керівники структурних підрозділів виконкому та ради прозвітувалися про виконану роботу та обговорили організаційні питання.

Додати коментар