Відбулося засідання координаційної ради служби у справах дітей та сім’ї

16.04.2019 року в залі засідань міської ради під головуванням заступника міського голови Валентини Губенко відбулося засідання координаційної ради служби у справах дітей та сім’ї при виконавчому комітеті міської ради.  

У засіданні взяли участь керівники служб, відділів, установ, заступники з виховної роботи, соціальні педагоги загальноосвітніх шкіл, методисти дитячих навчальних закладів, опікуни/піклувальники, багатодітні родини, поліція.

Були обговорені статистичні дані за І квартал 2019 року: про роботу служби у справах дітей та сім’ї з питань соціально-правового захисту дітей, які перебувають на первинному обліку,  як такі, що  перебувають у складних життєвих обставинах, характеристика розглянутих питань на комісії з питань захисту прав дитини, проведення профілактичних рейдів «Канікули», «Вулиця», «Вокзал», «Діти». Потреба у здійсненні соціального супроводу сімей та осіб у СЖО спеціалістами та фахівцями МЦСССДМ. Напрям та тематика наданих послуг. Виявлення, облік, профілактична робота з дітьми, які вживають алкоголь, наркотики, психотропні та токсичні речовини, схильні до скоєння злочинів, правопорушень, бродяжництва та профілактична робота з дітьми щодо попередження негативних проявів у дитячому середовищі, кримінальні правопорушення та адмінправопорушення неповнолітніми. Нормативна база з питань реєстрації місця проживання та оформлення паспорта для малолітніх та неповнолітніх дітей. Про роботу відділення Пенсійного фонду України в м. Переяславі-Хмельницькому в сфері соціально-правового захисту дітей, які втратили годувальника. Стан призначення соціальної допомоги сім’ям з дітьми, виплати державної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування над якими встановлено опіку, піклування. Аналіз захворюваності дітей на кір в місті Переяславі-Хмельницькому. Вакцинація «за» і «проти». Хід літнього оздоровлення та відпочинку дітей. Розвиток спорту в місті. Основні заходи з молодіжної політики. Утворення молодіжної ради Переяслав-Хмельницької міської ради. Досягнення вихованців закладів культури, що діють в місті. Аналіз контингенту учнів ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький ЦПТО» у розрізі курсів, спеціальностей, категорій діяльності гуртків. Про роботу закладу з військово-патріотичним вихованням дітей – КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот». Діяльність сектора реагування патрульної поліції Переяслав-Хмельницького ВП  ГУНП в Київській області.

Особливу увагу було звернуто на роботу  відділу освіти у питанні протидії булінгу в навчальних закладах міста.   

Булінг

        

Додати коментар