Кампанія «Декларування-2019»

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що з 1 січня 2019 року стартувала кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2017 року, яка триватиме до 1 травня 2019 року.

Річну декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік зобов’язані подати громадяни, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткуванню від осіб, які не є податковими агентами, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як  суб’єкти підприємницької діяльності чи як самозайняті особи, або від нерезидентів, зокрема, у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна; доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна; доходів від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), тощо.

Також декларацію мають право подати громадяни з метою реалізації свого права на податкову знижку.

 Неподання, несвоєчасне подання декларації про доходи чи включення до деклараціївикривлених даних, неведення обліку чи неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку   тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, відповідно до ст. 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року №8073-Х.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, –  тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ця відповідальність не розповсюджується на випадки добровільного подання декларації (в т.ч. при реалізації права на податкову знижку).

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар