«MoPED» у Переяславі: в університеті розпочався тиждень тренінгів та семінарів у рамках Міжнародного проекту (день перший)

Сьогодні, 11 березня 2019 року, на базі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» розпочав свою роботу тиждень тренінгів і семінарів у рамках Міжнародного проекту програми ЄС Erasmus+ KA2 №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання – MoPED».

Представники закладів вищої освіти з Києва, Умані, Львова, Івано-Франківська, Полтави та Одеси з’їхалися до древнього міста в центрі України аби обмінятися досвідом, поспілкуватися та отримати нові знання і вміння, які протягом тижня надаватимуть запрошені гості – партнери проекту з іспанського University of Deusto.

Відтак, на початку дня, у конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбулось урочисте відкриття коуч-тижня, у ході якого до присутніх звернулися перший проректор університету Валерій Хомич та декан педагогічного факультету університету Наталія Ігнатенко, котрі привітали учасників та побажали їм плідної роботи над реалізацією такого потужного і потрібного проекту, а також висловили сподівання, що перебування на Переяславщині збагатить гостей новими ідеями та знайомствами. До вітального слова долучилась наукова співробітниця  University of Deusto (Іспанія) Ольга Дзюбенко.

Надалі робота тривала у двох групах, до першої з яких увійшли представники ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Львівського національного університету імені Івана Франка, котрі працювали над темою «Екосистеми GO-LAB: проектна діяльності на основі STEM», та детальніше дізналися про IBSE. У другій групі, яку представили гості з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Київського університету імені Бориса Грінченка та Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка працювали над темою «Оцінка результатів навчання (частина 1)».

Робота у обох групах вирізнялась високим ступенем дружності, неймовірною продуктивністю та активною комунікативною взаємодією, була багатою на креативні ідеї та конструктив.

Після перерви на каву учасники тренінгів мали нагоду відвідати презентацію виставки живопису члена Національної спілки художників України, старшого викладача кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Романа Мотузка «Мальовничий Переяслав», що вже кілька днів експонується в читальній залі університетської бібліотеки на І поверсі ІІ корпусу.

Згодом учасники першої групи продовжили роботу в конференц-залі імені Василя Сухомлинського, де розглянули екосистеми GO-LAB та довідалися про незалежне дослідницьке середовище (ILS) з точки зору студента, а інша група учасників зосередила увагу на оцінці результатів навчання.

Після обіду, учасники тижня мали нагоду отримати задоволення від вишуканого концерту талантів університету – учасниць вокальної студії «Sing Well» Ганни Ляч та Анастасії Петрової, а також спеціального гостя – місцевого музиканта Олександра Паращака, чарівні мелодії якого надали цьому дню неймовірної весняної легкості.

У другій половині дня відбулася цікава дискусія учасників першої групи на тему «Дівчата у STEAM», а другої – «Розвиток підприємницької компетентності та шляхи формування підприємницької особи».

Після пообідньої перерви на каву учасники секцій долучилися до майстер-класів з декоративного розпису та мініатюри «Український сувенір» та «Український колорит», які проводили викладачі кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Заріна Шокірова, Олена Шпитальова, а також кандидат педагогічних наук Оксана Смірнова.

Наостанок дня у групах було продовжено обговорення моделей відкритої школи та розвитку підприємницької компетентності.

Чим відзначиться завтрашній день у роботі учасників тижня тренінгів і семінарів у рамках Міжнародного проекту програми ЄС Erasmus+ «Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання – MoPED» читайте вже завтра на нашому сайті.

Прес-служба університету

Додати коментар