Монетизація субсидій на контролі відповідних служб міста

6 березня 2019 року в залі засідань міської ради відбулася робоча нарада під головуванням заступника міського голови Валентини Губенко по питанню впровадження в місті Переяславі-Хмельницькому першого етапу монетизації субсидій.

В нараді взяли участь керівники та відповідальні спеціалісти соціальних та комунальних служб міста, які безпосередньо займаються питанням монетизації субсидій, а саме: управління соціального захисту населення, управління Пенсійного фонду, Ощадбанку, відділення Укрпошти, всіх комунальних організацій міста, які проінформували щодо впровадження механізму монетизації субсидій в своїх галузях.

За інформацією управління соціального захисту населення, згідно сформованих і переданих до Мінсоцполітики реєстрів отримувачів субсидій, через управління Пенсійного фонду міста субсидію готівкою у березні 2019 року отримають разом з пенсією 2730 пенсіонерів, а 1550 сімей отримають субсидію готівкою через Ощадний банк. Субсидію готівкою отримають у березні ті сім’ї, яким субсидія була призначена у жовтні, листопаді та грудні 2018 року. Середній розмір субсидії по місту становить 2000 грн.

Ті, кому субсидія була призначена у січні, лютому і березні 2019 року, субсидію готівкою отримають в кінці травня 2019 року, після закінчення опалювального періоду і проведення остаточного перерахунку.

Головна мета монетизації субсидій – економне витрачання газу, електроенергії, води, тепла. За інформацією управління Пенсійного фонду пенсії разом із субсидією вже розпочали виплачувати. Через Ощадбанк можна буде отримати субсидію після 12 березня, для цього необхідно звернутися до банківської установи, надавши документ, що посвідчує особу і ідентифікаційний код. Спеціалісти відділення Укрпошти проінформували, що вже розносять субсидіантам листи, де роз’яснюється механізм отримання субсидії готівкою.

При отриманні субсидії готівкою необхідно обов’язково сплатити всі комунальні платежі за лютий 2019 року. В комунальних платіжках відтепер сума платежу буде вказуватись однією сумою. Тим, у кого буде економія по комунальних платежах, готівка залишиться на руках і її можна буде витрачати на свої потреби.

  Були обговорені всі технічні питання, які вже виникають в процесі виплати субсидій готівкою.

Також під час наради було визначено відповідальних працівників по кожній службі і здійснено обмін номерами телефонів для оперативного вирішення всіх питань. Домовлено також, що такі робочі наради будуть проводитись при потребі, але не рідше одного разу на місяць.

Начальник управління соціального захисту населення   Микола Гуща

Додати коментар