Крилатим грунту не треба (Фото)

Незважаючи на всі соціальні та економічні випробування, які переживає сьогодні наша держава, «Повір у себе» є щорічним святом  затишку і віри та нових досягнень. Фестиваль «Повір у себе», організатором якого виступив Переяслав-Хмельницький міський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді, зібрав у залі НЦК «Зустріч» 70 дітей з особливих потребами з усього міста. Говорячи про фестиваль, не можна оминути увагою його учасників.  «Повір у себе» продемонстрував чи не усю силу талантів дітей: Погребний Богдан разом зі своєю партнеркою подарував чудовий танок, Колос Катерина зачарувала присутніх грою на скрипці, родина Довгалюків, Чуєва Даніела, Матов Ілля, Лаштаєва Людмила, Лис Марта представили не менш яскраві та чарівні малюнки, вироби з бісеру та природних матеріалів, м’які іграшки, вишивку – усе це стало окрасою фестивальної виставки. На святі працювали майстер-класи, під час роботи яких, юні гості, оформляли аксесуари фотобутафорії тематичної фотозони «Крилатим грунту не треба», годівнички, долучились до таємничого світу виготовлення мандал, які вчила створювати власними руками, голова громадської організації «Інститут підтримки громадських ініціатив» Світлана Коломієць і багато інших цікавинок. 

Але, напевно, найголовніше – це живе спілкування, нові знайомства і щирі зустрічі давніх друзів. Привітали учасників заступник міського голови Валентина Губенко та директор міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Людмила Борисюк. Адже правдою є те, що які б труднощі не випали на долю людини, вона зможе долати тільки тоді, коли матиме віру в себе. Кожна дитина талановита! Головне – відчути це і підтримати і допомогти дітям розвинути свої творчі починання. 

За останні роки свого існування фестиваль стає все більш популярним і залучає нових учасників. І все це – завдяки небайдужості та старанням тих людей, хто долучався до його організації, зокрема вихованцям Переяслав-Хмельницького будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, хореографічним колективам «Вольтаж» та «Фаворит», декоратору свята Ірині Омельяненко та ведучому фестивалю Едуарду Нікітіну.

Завершився фестиваль «Повір у себе» нагородженням учасників та пригощанням солодощами. Батьки та діти з позитивними емоціями залишали свято, висловлюючи побажання подібні зустрічі влаштовувати частіше, адже такі заходи вчать доброти і чуйності, співпереживанню і щиросердечності, умінню розділяти чужий біль, підтримати у важку хвилину та порадіти за нові досягнення учасників.

Відкривши серця один одному, ми разом вчимося творити інший світ – світ Любові і Добра, де незмінним завжди залишається надія, віра у дитину, її можливості.

Юлія Лялька, заступник директора МЦСССДМ

 

Додати коментар