На GIS-day обговорили питання розвитку річкового потенціалу Київщини

14 листопада, до Всесвітнього Дня геоінформаційних систем у залі засідань Переяслав-Хмельницької РДА було проведено захід на якому обговорювалися питання розвитку річкового потенціалу Київщини. 
GIS day (День ГІС) — щорічна міжнародна освітньо-інформаційною подія розробників і користувачів ГІС, метою якої є популяризація використання знань і навичок у царині геоінформатики в освітніх, урядових, бізнесових та інших громадських установах.
На заході було презентовано ідеї та проекти та обговорено питання їх реалізації. Під увагу потрапили такі річки як: Альта, Трубіж, Дніпро, Попівка, Броварка, Остер, а також їхні історичні місця та культурні пам’ятки тощо.
Організаторами та партнерами заходу виступили: Переяслав-Хмельницька РДА, Переяслав-Хмельницька міська рада; ГІ “Корінь нації”, ГО “Старий Дніпро”, ГІС-Асоціація України, Трубіжське управління водного господарства у Переяславі-Хмельницькому; НІЕЗ “Переяслав”, ТРК “Альта”, “Діловий Переяслав”, “Вісник Переяславщини”. 
Нагадаємо, що в минулому році основною темою було обговорення концепту «ПЕРЕЯСЛАВСЬКА ВЕНЕЦІЯ». Місцем проведенням обрано залу Будинку культури с. Циблі, Переяслав-Хмельницького району, Київської області. Основною метою заходу був культурний та економічний розвиток Переяславщини, Київщини та України зокрема, за допомогою реалізації ГІС проектів. Велику увагу приділено створенню оглядового туристично-просвітницького майданчику з видом на «Шевченківські затоплені місця». Над цим питанням постійно йде робота, досліджується та наповнюється інформаційна база, розпочато пошук джерел фінансування проекту. Такий майданчик чудово доповнюватиме інформаційне забезпечення на річкових маршрутах. 
Після доповідей та обговорень нагальних питань заходу з розвитку рікого туризму Київщини, його учасники дійшли згоди детальніше обговорити все на спеціальних місцевих депутатських комісіях і прийняти конкретні рішення. 
P.S. Перелік конкретних потенційних річкових маршрутів, які були презентовані на заході за допомогою Google-карт:
Маршрут «ПІД СКАНСЕНОМ» 390 м 
Маршрут «Україна -1187». 1.9 км
Маршрут «Річками Переяслава» 3.4 км 
Маршрут «Над затопленими селами» 17 км
Маршрут «Тарас Шевченко» 22 км
Маршрут «Переяслав-Трахтемирів» 40 км
Маршрут «Корінь нації-мандрівка Україною крізь віки» 42 км
Маршрут «Переяславщина» 55 км 
«Борцям за волю України. Крути-Коржі-Переяслав». 228/253 км
Також, розробники цих маршрутів шукають можливості, щоб на практиці перевірити потенціал сполучення річковими маршрутами Переяславщини з такими містами як: Київ, Чернігів, Канів. 

Усі свої пропозиції прямо на цьому заході Микола Богатир у друкованому вигляді передав заступнику міського голови Валентині Губенко та керівництву РДА.
Деякі карти можна переглянути за посиланнями:

1) Головні маршрути https://www.google.com/maps/d/edit… 
Міжобласний маршрут Крути-Переяслав https://www.google.com/maps/d/edit… 
2) Маршрут «Переяславщина» https://www.google.com/maps/d/edit… 

Додати коментар