Макс Кідрук презентував свою книгу у Переяславі

“Обожнюю свою роботу в Наукове Товариство Pereiaslav University, адже вона дає мені змогу не лише знайомитися та спілкуватися з досить унікальними та безмежно цікавими людьми, а й здійснювати власні мрії, одна з яких втілилась цієї п’ятниці, 2 листопада, коли нашого університету, в рамках свого всеукраїнського туру #ДеНемаєБога та в рамках нашого партнерського проекту Open University завітав один з найкращих сучасних українських письменників Макс Кідрук” – поділився на власній сторінці  у Фейсбук враженями від презентації книги та знайомства із її автором Максом Кідруком Максим Левченко.

“З Максом та його командою я познайомився ще влітку 2017 року на одному з українських фестивалів, де вони проводили передпрезентацію «Не озирайся і мовчи». Вона вразила мене, адже будучи, до того, на багатьох книжкових презентаціях я ніколи не був на презентації настільки цікавій та захоплюючій, яка примушує тебе вносити у твої книжкові плани на найближчий час корективи, та з нетерпінням очікувати появи презентованого роману. Тоді я якраз і почув про їх перший тур #100містНОІМ, що співпало в часі з формуванням концепції нашого університетського проекту «Відкритий університет», тож я подумав, що буде дуже доречно і круто провести таку зустріч в рамках туру у нашому ВНЗ. На жаль, у 2017 році цього зробити так і не вдалось, тому що тур містами вже був розписаний, і внести туди корективи було досить складно. Запланували на 2018 рік, і вже в кінці квітня ми мали точну дату приїзду Макса до Переяслава. До того часу я вже встиг познайомитись з кількома романами Макса, зрозумівши всю неповторність його літературної творчості, що завжди сповнена великого життєвого досвіду, необмеженої думки та величезного прикладного наукового змісту, що є співзвучним до того, з чим я активно поєдную своє життя ось вже протягом трьох років.

Влітку цього року я знову зустрівся з Максом та, віднедавна, моїми добрими друзями з Мистецьке об’єднання “СтендаЛь” – Оксана Янчишина та Ella Yatsuta, і побував на передпрезентації роману «Де немає Бога». Зустріч закріпила моє непереборне бажання якнайскорішого приїзду Макса до Переяслава, адже сучасні постаті такого якісного штибу приїздять сюди, з деяких причин, вкрай рідко.

Приємно, що наше місто увійшло до 5 нових міст що доповнили новий тур Макса, приємно що цих міст на Київщині лише два – це вияв великої довіри до нас, за що дуже дякую «Стендалю» і Максу…

Сама зустріч пройшла на високому рівні. Радісно було спостерігати за задоволеними очима дівчат з Філологічний факультет Pereiaslav University, які, видається, дуже прагнули подібної зустрічі. Такі речі мотивують привозити ще багатьох літературних грандів, цілком імовірно, деяких, і до корпусу філологічного в 7-мій школі нашого міста, що, як не крути, встиг стати третьою моєю домівкою. Макс та його команда теж, здається, лишились задоволеними, тому будемо розраховувати на їх приїзд до нашого міста наступної осені, а також співпрацю у плані візитів до Переяслава інших вітчизняних літературних світочів.

Дякую всім, хто був присутній, та тим, хто всіляко підтримував та слухав, допоміг словом та ділом!”

Додати коментар