Переяслав-Хмельницька команда з баскетболу виборола 3 місце ЮБЛКО серед юнаків 2006-07 р.н.

23 квітня у Боярці пройшов перший фінал Юнацької баскетбольної ліги Київської області серед юнаків 2006-07 р.н.
Перші дві зустрічі прогнозовано визначили хто за які нагороди буде боротися. Отже у грі за 3 місце зустрілися команди «ДЮСШ УО» (м. Фастів) та «Переяслав». У переяславців м’яч, ніби зачарований, ніяк не хотів потрапляти у кошик і перша половина залишилася за Фастовом – 20:8. Але так легко переяславські юнаки здаватися не збиралися. Зібравшись з силами і духом повів за собою команду Максим Сапіташ, який у підсумку набрав 27 очок за гру (20 з них у другій половині гри). Трішки зуміли йому допомогти Єгор Скрипник та Артем Царьов. 19 разів ставали на лінію штрафних кидків юнаки з Фастова, але зуміли реалізували лише 6 з 38 спроб, тоді як суперники 7 з 20. Скоротивши відставання у третій чверті, переяславці таки зуміли довести гру до перемоги – 41:38 (4:6; 4:14; 18:11; 15:7).
Бронзові нагороди отримали: Максим Сапіташ, Єгор Скрипник, Артем Царьов, Богдан Синиця, Ренат Климас, Богдан Давигора, Ярослав Гусак, Назар Забийворота, Захар Одіноков, Дмитро Кучеренко, Гліб Видрашку, Іван Дейнега, Ярослав Матвієнко, Артем Василенко, Євген Чередник та тренер команди Альона Тесля.
Ще більш напруженою, як і слід бути фінальній грі, стала зустріч БК «ТЕЙВАЗ» (м. Боярка) та «Піраньї з Українки». Дуже гаряче було як на майданчику, так і поза його межами (підтримати юних баскетболістів приїхало чимало глядачів) протягом першої половини зустрічі, яка закінчилася з нічийним рахунком 28:28. Втримати лідера Українки Григорія Леськів майже не вдавалося (20 очок за першу половину), а так як його опікали лідери суперника, то за 5 фолів опинився на лавці запасних Олександр Водотика, та в кроці від неї Микола Верещака. У третій чверті Боярці вдалося відірватися від суперника на 11 очок, де дуже своєчасно 2 триочкових реалізував Микола Верещака, який став найрезультативнішим у цій грі (36 очок). Четверта чверть лише збільшила відрив, в результаті – 62:47 (16:14; 12:14; 21:10; 13:9) на користь БК «ТЕЙВАЗ» (м.Боярка).
МVP фінального туру став Микола Верещака, який отримав тренувальну форму від БК «ТЕЙВАЗ». Також подарунками з логотипом клубу за перемогу у конкурсах отримали Богдан Синиця («Переяслав») – конкурс штрафних «Американка» та Микола Верещака (БК «ТЕЙВАЗ») – конкурс капітанів.
Найрезультативнішим гравцем чемпіонату став Григорій Леськів («Піраньї з Українки»), який отримав пам’ятний подарунок від організатора ліги. 5-ка найрезультативніших гравців отримала пам’ятні відзнаки з зазначенням зайнятого місця.
5-ка найрезультативніших гравців ЮБЛКО серед юнаків 2006 р.н.
1. Леськів Григорій («Піраньї з Українки») – 159 очок (19,9) – 8 ігор;
2. Верещака Микола (БК «ТЕЙВАЗ») – 117 очок (14,6) – 8 ігор;
3. Рябошапка Єгор (БК «Тейваз») – 74 очки (9,3) – 8 ігор;
4. Сапіташ Максим («Переяслав») – 63 очки (10,5) – 6 ігор;
5. Водотика Олександр (БК «ТЕЙВАЗ») – 51 очко (8,5) – 6 ігор.
І місце – БК «ТЕЙВАЗ» (м. Боярка) – тренер Сергій Бондаренко
ІІ місце – «Піраньї з Українки» – тренер Денис Кайдаулов
ІІІ місце – «Переяслав» – тренер Альона Тесля
IV місце – «ДЮСШ УО» (м. Фастів) – тренер Олександр Четвертак

Додати коментар