Хореографічній студії «Перлина» БХТДЮМ присвоєно звання Зразковий художній колектив

Хореографічне мистецтво – заняття не для слабких. В усі часи навчання хореографії – це велика, кропітка праця, результат якої не може бути швидким. Позитивний результат обов’язково буде, але у кожного є свій час для його досягнення. Такий час настав для хореографічної студії «Перлина» Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького, керівник Ірина Марченко.
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 28.09.2018 № 1035 на підставі рішення експертної комісії Міністерства освіти і науки України з питань присвоєння почесних звань творчим колективам закладів освіти хореографічній студії «Перлина» Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького, керівник Ірина Марченко, присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив».
Хореографічна студія «Перлина» була створена 15 вересня 2010 року в Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава – Хмельницького і ось уже восьмий рік працює в напрямку сучасної хореографії. Виховання художнього смаку, культури руху, знайомство з хореографічним мистецтвом, розвиток творчих здібностей вихованців та досягнення ними успіху – головна мета роботи керівника студії Ірини Марченко.
Студія налічує 75 вихованців віком від 4 до 17 років. Хореографічний колектив «Перлини» відзначається високою виконавською майстерністю, розмаїттям форм і цікавих постановок танцювальних композицій. Колектив не тільки зберігає і пропагує народну творчість, використовуючи елементи народного танцю в хореографічних композиціях, але й допомагає формувати повагу до різноманіття культурних традицій та напрямків сучасної хореографії, що є дуже актуальним в сучасному світі. За роки діяльності колективу здійснено постановки більше 80 хореографічних номерів малих та великих форм різних напрямків та стилів.
Насичена концертна діяльність, цікавий навчально-виховний процес, перемоги в конкурсах та фестивалях хореографічного мистецтва допомогли створити в «Перлині» атмосферу єдності, творчого підйому, єдиної родини – педагога, вихованців та їх батьків. 
Вітаємо керівника колективу Ірину Олександрівну Марченко та її вихованців із високою оцінкою їх діяльності – присвоєння почесне звання «Зразковий художній колектив»!
Це звання стало підтвердженням усіх заслуг, здобутих спільною працею керівника, вихованців та їх батьків. Майстерність керівника, яскравий акторський талант юних артистів, художня довершеність кожного танцю, барвиста палітра костюмів та багатство музичного супроводу не залишають байдужими навіть вибагливого глядача.

 

Додати коментар