Студія “Джамп” запрошує талановиту молодь Борисівки до оновленого клубу

Мешканці мікрорайону Борисівка Переяслава-Хмельницького, очевидно, вже й не сподівалися, що в клуб їхнього мікрорайону, який впродовж тривалого періоду по суті лише занепадав, хтось вдихне нове життя. Проте це сталося.

Раніше ми вже інформували, що на замовлення міської ради з другої половини минулого року працівники міського ПП “Сервіс-бізнес” розпочали реконструкцію цього закладу. Зовні змінилося не багато. Основні роботи було виконано в середині: встановлено електроопалення, замінено освітлення, двері, старі вікна – на енергозберігаючі, відремонтовано стіни, стелю, підлогу і в глядацькому залі на 60-70 місць, і в інших кімнатах вислано кахлем. Все оздоблення виконано у світлих святкових кольорах. Так що врешті клуб набув такого вигляду, якого, мабуть, не мав з початку свого заснування. Все зроблене борисівчани побачили, коли 22 лютого ц. р. тут відбувся перший масштабний захід після ремонту – громадські слухання.

Олексій Андрієнко (44 роки), якого ще на початку грудня 2015-го було призначено завідувачем клубу, розповів, що і під час ремонту, і ще раніше через незадовільний технічний стан їхнього клубу цілий ряд культурних заходів було проведено в інших закладах культури міста й району. Проте зараз культурне життя повертається, і так би мовити обживається в нових рідних стінах. Перший концерт фольклорного аматорського ансамблю “Веселка” відбувся вже одразу ж після слухань. Цей колектив вважається борисівським, хоч серед його учасниць є мешканки й інших мікрорайонів міста.

– Народні пісні, які є в його репертуарі, – наголосив, – здебільшого полюбляють люди старшого віку. Тож, коли організовуємо подібний концерт, як наприклад, і до 8 Березня, перш за все маємо на увазі старше покоління. Добре, що в Борисівці є немало людей, які полюбляють такі виступи, і вони приходять. Разом з тим не забуваємо і про молодь. Для неї вже проводили концерти “Весняне рандеву” і “Весняна феєрія”. Крім виступів вокалістів, в них було немало і танцювальних номерів. Бували й дискотеки.

До участі в молодіжних концертах залучалася талановита молодь з НЦК “Зустріч”. Та важливою їх метою було пробудження творчого потенціалу молодих борисівчан. Як поділився Олексій Андрієнко, коли після закінчення ремонту, відновилася клубна робота з числа молоді, що приходила постійно на ті чи інші заходи, було до двох десятків підлітків. От їм він і запропонував включатися в творчу роботу і потроху вже самостійно виходити на сцену. Тож з вокальними номерами вже виступала Олександра Ващенко, як ведуча – Аня Ярош. Один з перших концертів в оновленому клубі вона проводила з ведучим з НЦК Едуардом Нікітіним. А от, наприклад, у Жені Бакума виявилися здібності до такого оригінального жанру, як біт-боксинг. Це, коли людина робить музику своїми губами, голосом. Імпровізує без музичного супроводу. При клубі було навіть створено творчу спілку борисівської молоді “Джапм” (стрибок – в перекладі з англійської).

– Думаю, потроху до нашої спілки долучатимуться всі, хто хотів би себе проявити в найрізноманітніших творчих жанрах та направленнях, – сказав. – А перші досягнення, хоч і невеличкі, але вже є. Діти виходять на сцену, показують свої вміння іншим. Ну, а якщо з часом наші таланти почнуть помічати по всьому місту, а то й за його межами, то це буде успіх.

До речі, з самого початку, коли приміщення клубу було ще в занедбаному стані, мені дехто казав, що нічого з моїх планів не вийде. Вийшло ж якраз все навпаки: і заклад відновлено, і люди потягнулися до культурного життя.

Для старшого покоління було проведено вже п’ять концертів. Крім рідного, виступали і такі відомі на Переяславщині ансамблі народних пісень, як “Вербиченька”, “Берегиня”, “Водограй”. А загалом перелік тих творчих сил міста, які вже залучалися до виступів в нашому закладі досить вагомий. Серед них акробатична студія “Міраж”, хореографічний колектив “Вольтаж”, співаки Юрій Маринко, Ольга Аніськина, Аліна Середня, Анастасія Тертична, Олексій Чирка та інші. І, що немаловажно, всі відмічали дуже теплий прийом борисівської публіки. Деякі навіть казали: “Хай у вас на наших концертах і не багато людей, 40-50 чоловік, але так тепло, як у Борисівці, нас не приймали ще ніде”.

Також, оскільки Борисівка – мікрорайон віддалений, а для організації концертів потрібно і артистів підвозити, і музичне обладнання тощо, Олексій Андрієнко дуже велику подяку висловив переяславським перевізникам – Володимирові Левченку, Олександрові Пасічнику та депутату міської ради Олександрові Михняку за надання спонсорської допомоги.

Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар