10 лідерів українських громад взяли участь у натхненній навчально-ознайомчій поїздці до Естонії. Міський голова Тарас Костін також став учасником цієї навчальної поїздки

18-20 вересня десять представників українських громад, які пілотують  інформаційну систему для ЦНАП «Вулик» стали учасниками навчальної поїздки до Естонії в рамках Проекту «EGOV4UKRAINE» для ознайомлення з кращими практиками та пошуком натхнення у сфері надання послуг для громадян і розвитку електронного врядування на місцях.

Учасниками візиту стали міські голови Каховки, Обухова, Переяслав-Хмельницького, Чорткова, депутати місцевих рад Українки та Нової Каховки, а також голови структурних підрозділів із питань надання адміністративних послуг міст Кам’янець-Подільський, Ржищів, Олевськ і Южне.

Учасники ознайомилися з принципами та ключовими елементами естонської екосистеми електронного врядування, розвитком електронного врядування на місцевому рівні та залученням громадян до процесів прийняття рішень. Окрім того, вони дізналися, яким чином Естонія використовує цифрову ідентифікацією та цифровий підпис для надання електронних послуг.

Делегація відвідала Уряд Естонії, щоб отримати розуміння безпаперового електронного процесу прийняття рішень в електронному кабінеті, а також Поліцію Естонії, Прикордонну службу Естонії й місцеві ради Таллінна й Тарту.

Поїздку було організовано «Академією електронного управління» в рамках проекту «EGOV4UKRAINE» Програми  «U-LEAD з Європою», що спільно фінансуються Європейським Союзом та його країнами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Проект «EGOV4UKRAINE» є частиною Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

Додати коментар