Олександр Петренко пропрацював на швейній фабриці більше 50 років

30 вересня 80-річний ювілей відзначив колишній директор швейної фабрики, почесний громадянин Переяслава Олександр Петренко. Керівник товариства з обмеженою відповідальністю «НУС» Олексій Дикий, підприємство якого розміщується в цехах колишнього ПШО «Спецодяг» та продовжує її справу, 1 жовтня запросив колишнього директора на підприємство, у якому і нині працюють люди, що починали свою трудову діяльність за керівництва Олександра Павловича, аби в урочистій обстановці привітати ювіляра. Зустрічаючи гостя на прохідній фабрики, Олексій Дикий розповів, що  йому довелось у 2012 році відновлювати роботу підприємства. На той час всі робітники підприємства могли розміститись

Швеї з цікавістю слухали колишнього директора

у одній кімнаті. Нині на фабриці працює уже 60 працівників, і в планах – продовжувати розширятися. Нині на повну потужність уже працює швейний цех. Два роки тому зробили не лише опалювання його приміщення, а і кондиціювання. Нині підприємство виконує замовлення Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони з пошиття форменого одягу, продовжує шити спецодяг, виконує інші швейні замовлення. Найближчим часом планують приступити до пошиття сучасного чоловічого одягу.

Згадуючи минуле, ювіляр розповів, що прийшов на фабрику відразу по закінченні інженерно-економічного факультету Київського технологічного інституту легкої промисловості в далекому 1961 році. І пройшов шлях від нормувальника основних матеріалів в експериментальному цеху до директора підприємства. Він пригадав, як добудовувалась фабрика, що вона шила та скільки людей на ній працювало:

– Фабрика працювала в дві зміни, і були часи, коли на зміну відразу заступало близько півтори тисячі працівників. Вона була по-справжньому містоутворюючим підприємством. За її рахунок місто розбудовувалось та газифіковувалось. Мене дуже радує, що ви продовжуєте швейні традиції Переяслава. А сьогоднішнім вітанням та побаченим ви додали мені іще 10 років життя. Я щиро вдячний вашому директору Олексію Дикому за запрошення та ваші вітання.

Під оплески працівників Олексій Дикий вручив колишньому директору в подарунок красиву вазу та квіти.

Володимир Набок (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар