НІЕЗ «Переяслав» взяв участь у роботі Міжнародного форуму «Діалог двох культур – 2018»

Захід розпочався 4 вересня у м. Кременці, зібравши представників влади, дипломатичного корпусу, наукової та культурної сфер України й Польщі. Його робота також продовжилася в семи містах України й завершилася 16 вересня у Польщі. Форум традиційно згуртував коло інтелектуалів двох держав з метою створення спільного діалогу наукових студій, культур і мистецтв та виступив важливою складовою розбудови нового етапу дружніх стосунків між Україною й Польщею.

У роботі форуму взяв участь завідувач науково-дослідного відділу «Музей історії архітектури Середньої Наддніпрянщини нового та новітнього часу» НІЕЗ «Переяслав» – Андрій Кузьменко. Ним було виголошено доповідь і проведено презентацію однойменного наукового видання на тему: «Задум та реальність (з історії проектів Володимира Заболотного у м. Києві)», присвяченого 120-ій річниці від дня народження видатного українського архітектора – В. Г. Заболотного, автора будівлі Верховної Ради України.

У ході доповіді А. В. Кузьменко розкрив маловідомі сторінки з історії реалізації зодчим архітектурних проектів у м. Києві. Серед них, у руслі тематики наукового діалогу, окремо було акцентовано увагу на частково реалізованому проекті Польського педагогічного інституту, будівлі якого є одними з нечисельних зразків унікальної архітектури, що характерно презентує стилі київського конструктивізму та постконструктивізму.

 

 

Додати коментар