У складі збірної України виступала переяславка Віра Черкаська

Із 16 по 25 серпня  в місті  Підгориця   (Чорногорія)  пройшов  Чемпіонат  Європи з     баскетболу  серед команд кадетів   U-16.  У складі  збірної України виступала вихованка спортивної  школи   учениця  Переяслав-Хмельницької ЗОШ №7 Віра Черкаська (№7).

Збірна України виступала в дивізіоні  , де змагалося 23 команди з різних країн.

Команди були поділені на чотири підгрупи по шість команд. В підгрупі потрібно було зіграти по коловій системі.

Вигравши у команди Нідерландів з рахунком  60:53, Албанії 66:34, Боснії і Герцеговини 60:38, але програвши командам Білорусі 47:63 та Фінляндії 35:77, наші дівчата посіли третю сходинку в підгрупі. А таким чином змогли боротися лише за 9-16 місце.

Наступна гра в чвертьфіналі  була з Швейцарією, де потрібно було вигравати, щоб піднятися  до боротьби за 9-12 місця. В цьому поєдинку збірна України здобула впевнену перемогу 73:35 і вийшла на наступний етап з командою Чорногорії, де також здобула перемогу 52:42.

Остання гра за 9 місце була з командою Естонії. На жаль, в рівній боротьбі команди завершили основний час. А овертаймі більш витривалими  і зібранішими стали  суперники. Гра закінчилася з рахунком 50:54 на користь команди Естонії.

У командному підсумку, збірна України посіла 10 місце.

Віра Черкаська в середньому   знаходилася на майданчику 9 хвилин ігрового часу. За всі 8 ігор забила 15 очок, зробила 17 підборів та 6 перехватів.

 

 

Додати коментар