Керівники Переяслава відвідали учасників гри «Сокіл-Джура 2018: Наддніпрянська Січ»

Як ми раніше повідомляли із 1 по 15 липня Переяслав приймає завершальний етап всеукраїнської гри «Сокіл-Джура 2018: Наддніпрянська Січ» у якому рої представляють усі області України та м. Київ. Вони приїхали сюди злагодженими командами, які уже по кілька років займаються за системою «Джура». У Переяславі їх об’єднали у чоти. Причому об’єднували так, щоб в чоту увійшли рої як зі сходу, так і із заходу країни. Три рої складають чоту. Чоти об’єднуються в сотні. Увесь табір складається із двох сотень. Загалом, до нашого міста приїхало більше 300 учасників. Отаборилися вони  на колишній турбазі «Переяслав».

Вчора до учасників гри на підсумкову ватру 9 дня завітали міський голова Тарас Костін та його заступник Валентина Губенко.

У своєму зверненні до присутніх Тарас Вікторович наголосив, що «…втілюється в життя оте споконвічне бажання – аби наша молодь, виховуючись в дусі патріотизму, ставала фундаментом духовно й фізично сильної нації…». Також міський голова подякував організаторам гри за те, що обрали для її проведення саме Переяслав, де учасники зможуть не лише набути знань, умінь і навичок, необхідних захисникам Вітчизни, а й скористатись цілющими властивостями нашого краю.

Тарас Вікторович передав прапор нашого міста організаторам «Сокіл-Джура 2018: Наддніпрянська Січ» і висловив сподівання, що це стане початком традиції – колекціонування ініціаторами гри прапорів міст та населених пунктів у яких проводилися змагання «Сокіл-Джура».

Гості оглянули як облаштувалися рої різних областей, де вони харчуються та де проводять час дозвілля. У рамках цього візиту також обговорювалося питання проведення підсумкової зустрічі гри із обов’язковим відвідуванням Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини і частуванням смачним козацьким кулішем.

Наприкінці візиту усі разом сфотографувалися на пам’ять.

Додати коментар