На Київщині відбулась науково-практична студентська конференція «Актуальні проблеми психології»

Щорічний Фестиваль науки, який проходить щорічно у Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Григорія Сковороди об’єднав і у цьому, 2018 році, багато однодумців. Так, 17 травня  відбулася ІІ науково-практична студентська конференція «Актуальні проблеми психології», яка зібрала учасників наукового студентського гуртка під керівництвом кандидата психологічних наук, доцента кафедри психології Тетяни Кириченко та співдружність студентів-учасників наукової проблемної групи, керівником якої є викладач кафедри практичної психології Тетяна Кузьменко.

До усіх присутніх на конференції з вітальним словом звернулася декан педагогічного факультету, професор Наталія Ігнатенко, побажавши учасникам плідної роботи і подальших наукових звершень.

Програма конференції передбачала практичну та теоретичну складові. Зокрема, у межах практичної складової конференції студентами педагогічного факультету було презентовано сучасний психологічний інструментарій, який ефективно можна використовувати у процесі психологічного супроводу дітей та дорослих. Теоретична ж складова мала на меті висвітлити наукові пошуки тридцяти п’яти студентів з різних факультетів, які лише нещодавно розпочали свої наукові розвідки у психологічній галузі.

Хочеться відзначити ділову та творчу атмосферу заходу та відмітити, що за результатами роботи буде створено збірник матеріалів  конференції, до якого увійдуть тези доповідей студентів та магістрантів нашого університету.

Емоційним моментом заходу стало нагородження подяками найактивнишіх учасників наукового гуртка та проблемної групи, а також вручення сертифікатів  учасника конференції усім доповідачам.

Основними акцентами резолюції конференції стали наступні положення:

  • у 2018-2019 році необхідно розширити коло наукових досліджень студентів та магістрантів, учасників студентського наукового гуртка та проблемної групи;
  • підвищити якість підготовки матеріалів конференції;
  • сприяти включенню до наукових статей практичної складової та ін..

Тетяна Кузьменко, Ольга Науменко

 

Додати коментар