Студенти факультету педагогіки та психології проходили навчально-технологічну практику в ліцеї-інтернаті «Патріот»

В період з 2 по 27 квітня студенти 3 курсу денної форми навчання факультету педагогіки і психології  (напрям підготовки «Соціальна педагогіка», та спеціальність «Соціальна робота») ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» –  Муравська Світлана, Бут Вікторія, Тичина Валентина, Ігнатенко Вікторія та інші проходили навчально-технологічну практику в КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот». Ця група ініціативних, креативних, готових зробити щось нове молодих людей в нашому закладі вже не перший рік. Деякі учні ліцею вважають їх своїми старими друзями. А для друзів завжди хочеться зробити багато приємних сюрпризів. Ось і цього разу студенти підготували дуже різноманітні заходи. 

Цікавими були заняття «Ми талановиті», «Мій символ», «Стежинами рідної Землі», «Як стати успішним блогером», діагностичні методики «Твій характер», «Самооцінка «Дерево» тощо. Відбулась заключна конференція на тему: «Робота соціального педагога в ліцеї-інтернаті», в ході якої було обговорено як саме співпрацюють соціальні педагоги з дітьми, педагогічними працівниками та батьками; професійні та особистісні якості соціального педагога; проблеми, які виникають під час роботи соціального педагога з тією чи іншою категорією дітей. Особливу увагу при обговоренні було приділено такому напряму роботи, як волонтерська діяльність учнів. 
Надзвичайно захоплюючим був виховний захід з учнями 5 класу «Стежинами рідної Землі», в ході якого всі присутні слухали цікаву розповідь про Україну, дізналися які є прапори у кожній з областей України, із задоволенням виконали творче завдання – намалювали чим відзначається та чи інша область нашої Батьківщини. 
Чотири тижні пролетіли надзвичайно швидко. Було багато зроблено, ще більше заплановано зробити. А саме головне, − це дружнє і приємне спілкування із старими та новими друзями.

Тетяна Тимченко

Додати коментар