В Переяславі-Хмельницькому за спалювання сухої трави, листя та сміття можна отримати штраф у майже 2 тисячі гривень

Інспектори з благоустрою Переяслав-Хмельницького виконавчого комітету міської ради жорстко контролюють територію міста, попереджаючи факти підпалу і складаючи протоколи на тих, для кого профілактичної розмови виявилося замало. Вулицями міста з ранку до пізнього вечора пересувається спеціальна рейдова бригада, фіксує кожен факт розведення багаття.

– Ми працюємо, у першу чергу, на громаду, – відзначає інспектор з благоустрою Інна Марченко. – У нас немає плану на кількість складених протоколів. Хоча під час рейдів їх було складено за фактами розпалювання вогнищ. Для нас важливо, щоб люди не порушували правила благоустрою.

Інспекція з благоустрою міста нагадує керівникам підприємств, установ та організацій, мешканцям міста і органам самоорганізації населення:
– спалювання листя, трави, гілля, будь-якого сміття ЗАБОРОНЕНО законодавством;
– зазначені протиправні дії, згідно чинного законодавства України, тягнуть за собою адміністративну відповідальність, накладання та стягнення з порушників штрафів в розмірі від 340 грн. до 1700 грн.

Інспекція з благоустрою закликає переяславців не палити листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете Ви та Ваші близькі!

Додати коментар