В Переяславі-Хмельницькому вшанували пам’ять українського генія Тараса Шевченка

10 березня  з нагоди дня смерті Тараса Шевченка біля пам’ятника поету, що знаходиться на території музею Заповіту, зібралися представники міського самоврядування, керівники організацій та представники районної влади, щоб вшанувати память Великого Кобзаря.
Присутні на заході Переяслав-Хмельницький міський голова Тарас Костін та перший заступник голови РДА Юрій Бобровнік поклали корзини з живими квітами до постаменту Тараса Шевченка.
Зі вступним словом до присутніх звернувся міський голова, розповівши про значний вклад великого поета у становлення української держави. На заході також виступили генеральний директор НІЕЗ “Переяслав” Олексій Лукашевич, заступник генерального директора НІЕЗ «Переяслав» з наукової роботи Олександр Колибенко, голова Переяслав-Хмельницької міськрайонної  організації «Просвіта» імені Т. Шевченка Наталія Заїка та інші промовці.
* * *
Тарас Григорович Шевченко помер 10 березня 1861 року в будинку Академії мистецтв міста Петербурга, де проживав останні роки. 12 березня його було поховано на Смоленському кладовищі у Петербурзі, а в травні, за заповітом, тіло Шевченка було перевезено в Україну і поховане у Каневі на Чернечій горі.
 

 

Додати коментар