В Переяславі-Хмельницькому відзначили річницю народження Тараса Шевченка

Сьогодні, 9 березня, коли не лише в Україні, а й по всьому світові багато хто відзначає 204 річницю з дня народження Тараса Шевченка, у Переяславі-Хмельницькому відбулися урочисті заходи. Як відомо, доля чи не найвидатнішого українця була тісно пов’язана з нашим містом. Тут він не раз бував, написав немало своїх видатних творів. А найвідомішим місцем його перебування був будинок його близького приятеля лікаря Андрія Козачковського, в якому нині розміщується музей “Заповіту”.

Об 11 годині на подвір’ї цієї історичної садиби зібралося немало місцевих шанувальників Кобзаря, серед них заступник голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, Переяслав-Хмельницький міський голова Тарас Костін, перший заступник міського голови Григорій Карнаух, секретар ради Петро Бочарін, заступник міського голови Валентна Губенко, керуюча справами виконкому міської ради Валентина Гринець, перший заступник голови  РДА Юрій Бобровнік, голова райради Петро Качкалда, генеральний директор НІЕЗ “Переяслав” Олексій Лукашевич, професор місцевого педуніверситету Микола Корпанюк, голова ГО «Старий Дніпро» Віталій Іващенко та інші. Проводили захід спеціалісти міського відділу культури та туризму (начальник Віторія Гуріна).

Учасники заходу немало говорили про роль Шевченка у боротьбі за незалежність України, ту велику літературну спадщину і особистий моральний приклад, які він залишив для нащадків.

Після невеликого мітингу до пам’ятника Тарасу Шевченку поклали живі квіти.

Додати коментар