На Київщині депутат міської ради, науковець провів заняття з національно-патріотичної підготовки з військовослужбовцями

Починаючи з січня 2018 року науковці Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» проводять заняття з національно-патріотичної підготовки з військовослужбовцями 43-ї окремої артилерійської бригади, дислокованої у с. Дівички. Вони проводяться у формі лекцій згідно з календарним планом занять.

5 березня цього року чергове заняття у актовому залі військової частини провів депутат Переяслав-Хмельницької міської ради, Генеральний директор Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», кандидат історичних наук Олексій Михайлович Лукашевич. Його лекцію було присвячено воєнно-політичній та державотворчій діяльності гетьмана Павла Петровича Скоропадського (1873–1945). Лектор детально зупинився на характеристиці епохи, в яку жила і діяла ця історична особа, що волею обставин після державного перевороту, на короткий період часу (7,5 місяців, з 29 квітня по 14 грудня 1918 року) стала очільником Української держави. Значну увагу було приділено також тим історичним паралелям, які спостерігаються науковцями-істориками між сьогоденням та подіями сторічної давнини.

Військовослужбовці з цікавістю ознайомились із витягами з різних документальних джерел тієї доби, які чітко показали неоднозначність особи гетьмана Павла Скоропадського, а також усі позитивні та негативні сторони його діяльності як керівника Української держави.

Заповідник Переяслав

Додати коментар