Переяслав-Хмельницький: куди здати відходи і за скільки?

У центральній частині Переяслава-Хмельницького є щонайменше три пункти прийому вторсировини. Дві точки підприємства “Переяслав Буд” функціонують на вулиці Шкільній (за критим ринком «Альта») і на вулиці Сікорського, 14 (неподалік кафе “Ірена”). Працюють з вівторка по суботу (з 9 до 16 години).

Що і за скільки приймають:

– картон – 1,25 грн/кг

– пластикові пляшки (прозорі, коричневі, зелені, блакитні) – 2,5 грн/кг

– поліетилен (товста прозора плівка) – 2 грн/кг

– склобій – 30 коп/кг

– тара від побутової хімії з відповідним маркуванням – 1 грн/кг

– алюмінієві баночки з-під пива, газованих напоїв – 15 коп./шт.

Вікторія Коротенко (23 роки), яка третій рік працює в пункті прийому на вулиці Шкільній, каже, що найчастіше приносять макулатуру, пластикові пляшки й алюмінієві баночки. Основні клієнти – пенсіонери. Найбільше відходів здають влітку. Тоді ларьок вивантажують щотижня. Взимку він може заповнюватися місяць.

Пенсіонер Іван Коженець приніс близько семи кілограмів картону і мішечок пластикових пляшок, який заважив на кіло сімсот. Заробив 13 гривень з копійками.

– Здаю нечасто, але мене тут уже знають. Назбираю мішок і, щоб не переставляти по оселі, приношу сюди. На хлібину сьогодні заробив, – каже чоловік.

Пункт прийому на вулиці Літописній, 9 (біля Борисо-Глібської площі) працює з 9 до 11 години. Тут приймають макулатуру (1,5 грн/кг), склобій (30 коп./кг), пластикові пляшки (2,5 грн/кг), пробки від пластикових пляшок (1 грн/кг), скляні пляшки з-під напоїв (20-30 коп/шт.), алюмінієві баночки з-під напоїв (15 коп./шт.), тару від побутової хімії (2,5 грн/кг).

– Що назбираю, те й несу, – каже жителька міста Людмила Сунтінова (70 років), яка з 9 години стоїть у черзі на здачу вторсировини. – У мене тут скляні бутилки з-під пива “Чернігівського”, по 30 копійок. Сусід, спасіба йому, п’є потроху, і мені під забором, як ніхто не забере, викладає бутилочки. У мусор не викидає, знає, що я збираю. Заробляю від 7 до 12 гривень. На висівкову хлібину.

У Переяславі також є місця прийому використаних батарейок (безкоштовно): магазини «Watsons» на вул. Шкільній, 42, «Електа» на вул. Шкільній, 42/10, «Мегават» на вул. Б. Хмельницького, 102,  АЗС «КЛО» (вул. Червоноармійців, 31 та вул. Шкільна, 51).

Юлія Строчинська, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар