На Київщині в центрі професійно-технічної освіти відбувся День відкритих дверей (Фоторепортаж)

В усіх професійно-технічних, вищих навчальних закладах розпочався сезон активної профорієнтаційної роботи. Не виключенням є і Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти. 23 лютого 2018 року у навчальному закладі відбувся День відкритих дверей. Цього року він пройшов у дещо незвичному форматі. Справа в тому, що ще з першого вересня, тобто з початку навчального року, в ЦПТО стартував учнівський проект «Розвиток стійкого інтересу учнів до майбутньої професії». Мета якого формувати в учнів інтерес до обраної професії, вміння працювати в команді, виявляти творчі здібності, критично мислити, вміння спілкуватися. До роботи в проекті було залучено 20 учнівських команд. Протягом шести місяців команди професіоналів боролися за перемогу в різних конкурсах, долаючи етап за етапом. До фіналу дійшли найсильніші, найерудованіші чотири команди суперпрофесіоналів: «Кібермени» (Адміністратори. Оператори комп’ютерного набору), «Спінери» (Трактористи-машиністи с/г виробництва), «Стиль» (Кравці. Вишивальниці) і «Rainbow candy» (Кухарі. Кондитери). Фінальні виступи цих команд стали родзинкою Дня відкритих дверей у ЦПТО. Актова зала не вміщувала всіх бажаючих. Адже лише випускників шкіл, майбутніх абітурієнтів та їх батьків зареєстровано понад сто. На свято були запрошені представники департаменту професійно-технічної освіти, роботодавці; директор методичного кабінету ПТО у Київській області Стасеєва Марина Андріївна, головний спеціаліст Брезіцька Валентина Володимирівна, головний інженер ЖЕК Гончаренко Віталій Миколайович, кухар-технолог ресторану «Дружба» Пахолок Галина Ігорівна.

Професії, яким навчають у ЦПТО, були креативно представлені у шести локаціях – виставки учнівської творчості, ярмарка-розпродаж, майстер-класи від перукарів, адміністраторів та водіїв автотранспортних засобів.

На думку адміністрації закладу, мета заходу була досягнута. Адже двадцять вісім абітурієнтів того дня подали заяви про вступ до ЦПТО.

Додати коментар