В бібліотеці Переяслав-Хмельницького університету імені Григорія Сковороди експонується книжкова виставка «Переяслав у віках – 1111»

«Переяслав у віках – 1111» – такою є назва цікавої та символічної книжкової виставки-інсталяції, яка з’явилася в читальній залі бібліотеки «Чумацький шлях» Переяслав-Хмельницького університету імені Григорія Сковороди і представляє собою просторову композицію, створену з книг і великих декоративних писанок, виготовлених у техніці пап’є-маше студентами педагогічного факультету вишу.

 Викладка книг відтворює дату – 1111 років першої літописної згадки про Переяслав. ЇЇ автори – бібліотекарі Оксана Пєшкова та Людмила Хлань – оригінальним чином проілюстрували історію нашого міста, яка стосується кожного, хто живе, хто навчається, хто приїздить, хто залюблений в нього і гордиться його славним минулим та вірить в його велике майбутнє. Бібліотекарі роблять все можливе, щоби цю любов вкласти в серця своїх читачів і відвідувачів.

Любити свою малу батьківщину, означає любити всю Україну. На виставці представлені книги про місто та створений бібліотекарями календар «Пам’ятні дати з життя Переяслава», який розпочинається, зокрема, такими даними: 2 тис. років до н.е. – перші поселення епохи бронзи; ІІІ – поч. V ст. – на території сучасного Переяслава виникають поселення пори черняхівської культури;                907 р. – перші згадки про переяславську фортецю у договорі між Руссю і Візантією, де Переяслав згадується як одне з трьох найбільших міст; 993 р. – укріплення переяславського дитинця за наказом князя Володимира Великого. Календар демонструє соціально-економічний, культурний розвиток міста до сьогодення.
    Запрошуємо ознайомитися з цікавою виставкою в години роботи бібліотеки.

Тетяна Деркач, провідний бібліотекар

Додати коментар