«Переяславщина» подарувала вболівальникам перемогу на власному полі

Минулої суботи в передостанньому турі обласного чемпіонату з футболу «Переяславщина» приймала очевидного аутсайдера турніру – ФК «Обухів», і її вболівальники нарешті побачили першу перемогу команди на своєму полі.

Почали господарі дуже агресивно. Вже на першій хвилині їхній найкращий голеадор Євген Левченко залишив позаду опікунів і безперешкодно пробив по воротах метрів з десяти, але не влучив. На 15 хвилині Андрій Полуденний не скористався «побаченням» з воротарем гостей. Через хвилину вже мав відзначитися Вадим Єфремов, але головою з лінії воротарського майданчика не зумів пробити голкіпера. Згодом з вигідної позиції – до воріт було метрів вісім – знову не скористався Левченко. На 42 хвилині сам-на-сам з воротарем вийшов Павло Лисенко, але дуже зблизився і пробив прямо у воротаря. Невже знову спрацює звичне у футболі правило – оскільки не забиваєш ти, то забивають тобі? Гості, ніби виправдовуючи його, небезпечно огризнулися за хвилину до завершення тайму – нападник легко пройшов на фланзі трьох переяславців і скинув м’яч в напрямку воротарського майданчика. На щастя, наш голкіпер Юрій Галайтата вийшов на перехоплення і відбив передачу, а удар ще одного обухівця заблокували вже захисники. Обійшлося.

Проте вже на 8 хвилині другому тайму гості повели у рахунку. У цілком, здавалося б, безпечній позиції (наших у штрафному майданчику було п’ятеро, обухівців – лише двоє) після навісу хтось із наших захисників скинув головою м’яч прямо під удар супернику. Той не схибив – невідпорно пробив у дальній кут. 0:1. На трибунах захвилювалися: невже знову перемоги не бачити? Однак цього дня суперник явно був слабший переяславців. Особливо ж це стало помітним, коли на полі після замін у господарів з’явилося аж чотири свіжих гравці. Наші полетіли до чужих воріт, і голи туди посипалися.

На 63 хвилині прекрасно пробив штрафний Євген Левченко: м’яч оминув стінку і влетів під самісіньку штангу – 1:1. Наступного голу довелося чекати двадцять хвилин: після прекрасної комбінації на лівому фланзі ворота розстріляв Олександр Антоненко – 2:1. На 88 хвилині Вадим Єфремов зробив рахунок 3:1. А завершив розгром обухівців Микола Богданов уже в компенсований час. Він підхопив м’яча біля центральної лінії і, поки захисники з’ясовували, в офсайді він чи ні, наблизився до воріт і точно пробив – 4:1. Публіка торжествувала – можете ж, хлопці, тепер в наступному турі і в Броварах вигравайте!

А поки що в нашої команди 15 очок, і вона піднялася у турнірній таблиці на одну сходинку вгору – тепер перебуває на дванадцятому місці.

Валерій Шкребтієнко
Фото Володимира Набока
Газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар