Фахівці Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості провели традиційний «Ярмарок професій» для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл міста та району

Формування психологічної готовності особистості до усвідомленого вибору професії сьогодні є не тільки гострою необхідністю, але й багаторічним і складним процесом, забезпечити ефективність якого може тільки чітко організована профорієнтаційна робота, що враховує всю різноманітність впливу на вибір людиною професії.

01 листопада 2017 року фахівцями Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості спільно з навчальними закладами різних рівнів акредитації та відділами освіти Переяслав-Хмельницької міської ради та райдержадміністрації,  в приміщенні Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості, організували та провели традиційний «Ярмарок професій» для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл міста та району.

Основною метою даного заходу є надання допомоги учням-випускникам загальноосвітніх шкіл у професійному самовизначенні, орієнтації їх на актуальні на ринку праці професії, шляхи їх набуття, права молоді при вступі в навчальні заклади і при влаштуванні на роботу; інформування про послуги служби зайнятості, права та соціальні гарантії молоді.

Близько 300 майбутніх випускників шкіл міста та району відвідали цьогорічний ярмарок професій. Листівки, буклети, довідники, папки з описами професій – це неповний перелік інформаційно-довідкових матеріалів, якими могли скористатися учасники ярмарку.

Для презентації своїх навчальних закладів на «Ярмарок професій» прибули представники: Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди; Оптико-механічного коледжу Київського національного університету ім. Т. Шевченка;  Європейського університету; Чорнобильського медичного училища; Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна»; Київського політехнічного інституту; Національного Авіаційного університету; Київського професійного ліцею транспорту; Національного транспортного університету; Київського механіко-технологічного коледжу ДВНЗ.

Під час проведення профорієнтаційного заходу школярі мали змогу поспілкуватися із представниками навчальних закладів та студентами,   отримати  кваліфіковані відповіді на запитання та інформаційні буклети.

Випускники були задоволені такою зустріччю, почерпнули для себе багато корисного. Переконалися, що, обираючи професію, необхідно враховувати свої здібності, особисті та громадські інтереси, зрозуміли, що значення професії у житті людини залежить не стільки від характеру роботи, скільки від того, як до нього ставиться сама людина, наскільки професія відповідає її потребам і можливостям.

За словами учасників «Ярмарку професій», проведений захід допоміг їм краще зорієнтуватись у власному професійному виборі, розширив їхній світогляд та уявлення про діяльність та послуги служби зайнятості.

Фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Кучеренко Т.Б.

 

Додати коментар