В мікрорайоні Солонці відбулися громадські слухання з питань громадського порядку в місті

Останнім часом багато нарікань у жителів міста та району викликає робота поліції. Але коли працівники правоохоронних органів прийшли на зустріч із жителями, останні не виявили палкого бажання послухати ні про роботу поліції, ні про їх проблеми. Так 10 жовтня, згідно розкладу, який опублікований на сайті міської ради та розклеєних оголошеннях по мікрорайону у загальноосвітній школі №3 відбудуться громадські слухання з питань громадського порядку в місті. Перед жителями мікрорайону мали прозвітуватись начальник сектору превенції (профілактики) Переяслав-Хмельницького міського відділу поліції Сергій Полтавець та дільничний офіцер, майор Сергій Кузьменко. Проте, послухати поліціантів прийшло лише семеро жителів. Навіть депутати міської ради виборчих округів, які входять до цієї дільниці не прийшли на зустріч із правоохоронцями. А вони ж, як ніхто повинні знати найпроблемніші місця на своїх виборчих округах та розповісти про них правоохоронцям. За низької явки прийняли пропозицію першого заступника міського голови Григорія Карнауха заслухати звіт дільничного офіцера. А потім представники поліції дали відповідь на наболілі питання з правопорядку у мікрорайоні та місті.
Розповідаючи про свою роботу у мікрорайоні Сергій Кузьменко зокрема зауважив:
– Раніше у місті працювало 10 дільничних інспекторів, нині всього три, тож значно збільшились межі дільниць. Нині моя дільниця одна із найбільших по місту. Вона займає територію від мікрорайону Підварки до мікрорайонів Карань, Андрущі, Левада та Борисівка. За поточний рік було розглянуто 290 звернень жителів дільниці. Сюди входять, як заяви від окремих осіб так і звернення від організацій та підприємств, які розташовані на дільниці. Складено 51 адміністративний протокол.


 

На ввіреній дільниці виявлено два факти незаконного зберігання наркотичних речовин за це кілька осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності, а дві особи до кримінальної. Неодноразово приймав участь у розкритті крадіжок, які були скоєні, як у приватному секторі, так і на підприємствах міста. Нещодавно був виявлений факт шахрайства і особа, яка його скоїла притягнута до кримінальної відповідальності. На даний час проводиться слідство, і в подальшому матеріали будуть направлені до суду. – Дільничний офіцер розповів, що прийом громадян він проводить щодня з 9 до 13 години у 106 кабінеті міського відділу поліції. Тож всі у кого є потреба можуть до нього звернутись із зверненням, заявою чи за консультацією. А у другу половину дня він працює на дільниці по зверненням громадян, які прийняв раніше.
Висловлюючи побажання директор школи Володимир Кондусь попросив посприяти у встановленні лежачих поліцейських біля навчального закладу. Після ремонту дороги водії мало уваги звертають на вимоги дорожніх знаків і перевищують швидкість руху своїх транспортних засобів. Забуваючи при цьому навіть пропускати пішоходів, які уже вийшли на “зебру”. Жителі мікрорайону попросили посилити патрулювання біля території школи та у сусідньому сквері. Там, останнім часом, на лавочках, які встановили за сприяння депутата Верховної ради Артура Палатного, несвідомі громадяни розпивають спиртні напої. Чимало зауважень висловили люди, що о так званих “наливайок”. Два магазини, які розташовані біля школи продають пиво на розлив. Тож покупці випивши хмільного напою довго не шукають туалету, а відправляють нужду прямо під парканами сусідніх будинків. Відповідаючи на запитання громадян Сергій Кузьменко зауважив, що велику допомогу дільничним інспекторам надає відео із камер спостереження, які встановлені по місту. За їх допомогою уже навіть розкрито кілька злочинів. Зокрема пошкодження терміналу на зупинці “Критий ринок” Нині поліціанти готують пропозиції до міської ради де варто встановити іще камери відео спостереження.
Володимир Набок, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар