В Переяславі-Хмельницькому стартував новий проект «Книга вчить, як на світі жить»

Сила книги безмежна. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, життя. Книга – мудрий друг, який, не вміючи говорити, розказує про незвичні пригоди і подорожі, про навколишній світ, про різні чудеса.

Напередодні свята Дня працівників освіти та Всеукраїнського дня бібліотеки за ініціативи бібліотеки вишу, факультету педагогіки та психології, кафедри  психології і педагогіки дошкільної освіти стартував новий творчий проект «Екочитальня». 26 вересня у затишному  університетському дворику зібралися викладачі, студенти, співробітники вишу на неймовірне дійство – «День творчої ініціативи в екочитальні».

У цей святковий день в університетському сквері, де саме і відбулося дійство, було гамірно, весело та неймовірно цікаво: для артистів зроблено умовну сцену, на якій зображена намальована рибка та зайчик, дерева прикрашені книгами та різноманітними висловами письменників про книжки, продемонстрована виставка дитячих книг та виробів декоративно-прикладного мистецтва. Все це дійство нагадувало, що ти потрапив у чарівну казку дитинства. Гостей свята зустрічав музикант Микита Фесенко, який грав зворушливі мелодії на саксофоні.

На початку дійства директор бібліотеки Ольга Шкира зазначила:

Наша бібліотека завжди відкрита для всіх. Ми намагаємося для кожного читача  знайти потрібну йому інформацію, проводимо різноманітні заходи, щоб зацікавити читачів, прищепити любов до книги. Сьогодні ми відкрили новий творчий проект «Екочитальня». Залишивши звичні нам аудиторії, вийшли на свіже повітря, аби поспілкуватися з читачами, обмінятися думками і надати шану книзі.

Основна мета заходу: зберегти любов до книги,  розвивати інтерес до читання, навчити берегти і любити книги, виховувати почуття відповідальності за підручники, а також зацікавити студентів отримувати нові знання.

Студенти спеціальності «Дошкільна освіта» та викладачі кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Світлана Дем’яненко, Тамара Андрєєва і Олена Литвишко  підготували цікаву пізнавальну програму. Відбулося декламування віршів про книги, відгадування загадок, українських народних казок.

Своїми думками про роль книги та бібліотеки в житті людини поділилися декан факультету педагогіки та психології Ліана Яценко, доктор психологічних наук, професора Лариса Калмикова, голова Наукового товариства Оксана Луцик та багато інших гостей, які прийшли на це свято.

Захід пройшов дуже цікаво, повчально та ще раз довів, що життя людини без книжок неможливе. Безмежна сила книги. Вона відкриває перед людьми великий світ. Протягом усього життя ми звертаємося до книжки.

  Досить часто книга, прочитана в дитинстві, залишається в пам’яті на все життя. А герої, з якими ми зустрічаємося на сторінках книг, стають нашими вірними друзями. Читаючи книги ми розуміємо, що вони не лише чарують, розважають, але й виховують. Багато див ховає в собі книжка. «Хто багато читає, той багато знає» – так кажуть у народі. І це правда. Книжка вчить, як на світі жити, книжка відповідає на безліч запитань…

На завершення свята всі бажаючі могли завітати до «чайної вітальні», де привітні бібліотекарі пригощали всіх чаєм та смачними пиріжками.

Ольга Науменко, фахівець соціально-гуманітарного відділу вишу

Додати коментар