У рамках програми «Громадський бюджет», розпочався прийом проектів на 2018 рік

З 7 вересня розпочався прийом проектів від жителів міста для участі у програмі «Громадський бюджет міста Переяслав-Хмельницького на 2017-2021 роки» і триватиме до 30 вересня 2017 року (з правилами участі можна ознайомитись в Положенні про громадський бюджет).

Громадський бюджет (бюджет участі) – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю міста брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2018 року.

На реалізацію проектів у бюджеті на 2018 рік передбачено 500 тис. гривень. Сума одного проекту не повинна перевищувати 150 тис. гривень. Усі подані проекти будуть опрацьовані відповідними структурними підрозділами міської ради на предмет реальної можливості їх реалізації та відповідності до Положення про громадський бюджет. Структурні підрозділи міської ради дадуть проектам позитивну чи негативну оцінку щодо допуску їх до голосування. Всі проектні пропозиції та їх оцінки будуть розміщені на сайті міської ради. Проекти, які отримають позитивну попередню оцінку, до 16 жовтня будуть розміщені для голосування на порталі www.initiativ.e-dem.in.ua. Голосування триватиме з 17 жовтня по 15 листопада. За його результатами буде сформований відповідний рейтинг проектів.

Прийом проектів здійснюватиметься: електронною поштою у вигляді відсканованого оригіналу документів з поміткою “Громадський бюджет м. Переяслав-Хмельницького” на електронну адресу infphm@ukr.net або в паперовому вигляді за адресою м. Переяслав-Хмельницький, вул. Б.Хмельницького, 27/25 (Переяслав-Хмельницька міська рада, відділ інформації та комп’ютерного забезпечення).

Важливо! Всі проекти фінансуються з бюджету розвитку, тому вони повинні стосуватися лише капітального (не поточного) будівництва, реконструкції або ремонту об’єктів, тобто там де потрібна проектно-кошторисна документація. Тому рекомендуємо попередньо проконсультуватися з відповідними структурними підрозділами міської ради.

Контакти:
Консультації щодо складання та розрахунку кошторису: (04567) 5-17-22 – Карнаух Григорій Миколайович, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

Консультації щодо процедурних питань реалізації програми «Громадський бюджет»: (093) 602 10 71 – Іващенко Максим Миколайович, депутат міської ради

Бланк-заявка Автора проектної пропозиції (форма проекту)
Положення про громадський бюджет
Програма про громадський бюджет 

Додати коментар