Переяслав-Хмельницький став ближче до туристів

Древнє місто на берегах Трубіжу та Альти – Переяслав-Хмельницький – стає ближчим до туриста. Відтепер нашим гостям, як об’єднаним у групи, так і поодиноким, стане простіше шукати історичні пам’ятки, готелі та місця відпочинку, бо влітку для усіх них гостинно відчинив свої двері Туристичний інформаційний центр, який розташувався у самісінькому серці нашого міста по вул. Богдана Хмельницького, 51 (колишній універмаг «Дитячий світ»).

«Центр створювався  для того, щоб зробити перебування гостей міста в Переяславі максимально комфортним і цікавим, адже наше місто має значний туристичний потенціал.  І його треба розвивати… Основна мета відкриття Центру – це привернення уваги України, Європи, світу до Переяслава, його природньої краси, багатої історичної спадщини та неймовірно цікавих, творчих і талановитих людей…» – переконаний ініціатор задуму Андрій Біліченко.

Туристичний інформаційний центр виконує функції візит-центру міста, за задумом він має стати місцем зустрічі гостей міста із його історією та сьогоденням. Першим значним кроком у функціонуванні Центру є відкриття арт-простору із авторськими роботами творчих людей Переяславщини. Арт-салон надає можливість реалізовувати свої роботи як знаним майстрам, так і умільцям-початківцям. Тут представлені гобелени, картини, сувенірна продукція, вироби із дерева, бісеру, кераміки, авторські листівки, магніти і т. ін.

У перспективі гості Переяслава-Хмельницького зможуть отримати безкоштовні карти, схеми транспортного сполучення, інформаційні буклети про місто та багато іншої корисної інформації.

У день відкриття до Центру із квітами, щирими побажаннями та пам’ятними подарунками завітали заступник міського голови Валентина Губенко, керуюча справами виконкому Валентина Гринець, начальник відділу культури Вікторія Гуріна, директор НЦК «Зустріч» Тарас Близнюк, майстри та небайдужі жителі міста.

Додати коментар