Почесного громадянина міста привітали з ювілеєм перший заступник міського голови та секретар ради

Сьогодні відзначає день народження людина, яка більшу частину свого життя присвятила будівництву в місті Переяславі-Хмельницькому, Київщини та України – Василь Іванович Захарчук, Заслужений будівельник України, Почесний громадянин міста Переяслава-Хмельницького.
З цієї нагоди до оселі Василя Івановича завітали гості – перший заступник міського голови Григорій Карнаух, секретар ради Петро Бочарін та керівник ТОВ “Агрошляхбуд” Олександр Гончаренко.

– Ваші досвід і професіоналізм заслуговують суспільного визнання і поваги. Від імені міського голови Тараса Костіна та міського самоврядування бажаю Вам – нехай Вас ніколи не залишають життєва енергія і натхнення, а в Вашій оселі панують добробут та сімейна згода. Миру і добра Вам і Вашим близьким!
Ви – чудова, талановита та мудра людина, за своє життя ви здобули багато нагород, звання почесного громадянина Переяслава-Хмельницького. Перелік ваших досягнень – нескінченний. Та головне – Ви та людина, з якої молодь бере приклад. Для нас – велика честь сьогодні бути поряд з Вами. Прийміть найщиріші вітання та побажання здоров’я, довгих років життя. Ми дякуємо Вам за той внесок, який Ви робите у майбутнє нашої молоді та за активну громадську позицію. Ми пишаємося тим, що ви – переяславець! – сказав у вітальному слові Григорій Карнаух.

А сам Василь Іванович, згадуючи минуле, закликав і нинішніх керівників підприємств, міських депутатів, жителів міста робити більше добрих справ для рідного міста Переяслава-Хмельницького.

Захарчук Василь Іванович народився 5 вересня 1947 р. у с Оселівка Кельменецького району Чернівецької області.
За період своєї трудової діяльності Захарчук Василь Іванович зарекомендував себе як здібний керівник, умілий організатор, патріот міста та чуйна людина. Свою трудову діяльність в м. Переяслав-Хмельницький розпочав у 1970 році на посаді майстра ПМК-14 тресту „Бориспільсільбуд”. За період роботи в ПМК-14 тресту „Бориспільсільбуд” з 1970 по 1987 рік Захарчук Василь Іванович обіймав посади майстра, виконроба, начальника дільниці, головного інженера, начальника ПМК. Брав участь у будівництві села Циблі, шкіл в селах Мала Каратуль, Світанок, Ульянівка.
За керівництва Василя Івановича колективом ПМК-14 було зведено та введено в експлуатацію Переяслав-Хмельницька центральна лікарня, педагогічний інститут, дитячий садок „Сонечко”, комбінат побутового обслуговування, житловий масив у микрорайоні „Спаська Левада” з газовою котельнею. У 1984 році зведений 77-квартирний житловий будинок для працівників ПМК-14, побудоване приміщення ПМК з актовим залом на 200 місць, виробнича база ПМК. За результатами роботи колектив ПМК-14 нагороджувався перехідним Червоним Прапором з занесенням на обласну та району Дошку Пошани. Зусиллями Василя Івановича був створений хор, який брав участь в обласних, міських та районих заходах.
З 1994 року Василь Іванович Захарчук – директор приватного ремонтно-будівельного підприємства “Весна”. Працівники підприємства працювали на будівництві середньої школи № 7, проводили ремонтно-будівельні роботи центральної районної лікарні м.Переяслав-Хмельницького, реконструкції очисних споруд м. Переяслав-Хмельницький та смт. Народичи Житомирській обл., ремонт об’єктів у м. Березані, смт. Баришівка, м. Яготині Київської облсті, м. Чорнобай Черкаської області. З благодійною метою підприємство брало участь у зведенні каплички на території Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні, Свято-Воскресінського собору.
Захарчук Василь Іванович обирався депутатом міської ради XXII скликання. У 1994 році був нагороджений медаллю „1500-років міста-героя Києва”, у 2001 році – Почесна Грамота комітету будівництва, архітектури та комунального господарства кабінету міністрів України, у 2006 році Українська православна церква нагородила Василя Івановича орденами Святого Миколая, Юрія Победоносця.
17 серпня 2007 року рішенням Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області п’ятого скликання було присвоєно звання “Почесний громадянин міста Переяслава-Хмельницького”.
24 серпня 2007 року Указом Президента України присвоєно звання Заслужений будівельник України.

Додати коментар